Grofovski odrezak Dvorca Mihanović

Za sve ljubitelje mesa donosimo sočni recept za grofovski odrezak koji će rasplamsati vaše nepce. Glumica Marija Borić odlučila je na trenutak „daske koje život znače“ zamijeniti kuhačom i pokazati svoje kulinarsko umijeće. Inspiraciju je pronašla u jelovniku omiljenog zagorskog restorana Dvorac Mihanović u Termama Tuhelj, gdje se nalazi sve potrebno za pravu kraljevsku večeru – od predjela, preko glavnog jela, do deserta. Glumica se odlučila za pripremu grofovskog odreska!

Sastojci za recept:
4 teleća odreska
0,30 kg svježih narezanih šampinjona
svježe povrće (mrkva,celer, poriluk)

Uštipci od sira:
0,20 kg brašna
0,1 l ulja
0,3 l vode
0,06 kg sira trapista
1 jaje

Priprema recepta:
Teleće odreske začinimo i prepećemo na žaru s obje strane. Šampinjone narežemo i pržimo na ulju. Kada tekućina ispari, začinimo ih i na kraju dodamo sitno nasjeckani list peršina te ako je potrebno, zagustimo sa sasvim malo brašna. Napravimo smjesu za palačinke u koju stavimo malo naribanog krumpira. Peku se malo deblje palačinke.

Na jedan kraj palačinke stavimo odrezak te ga s drugim dijelom palačinke preklopimo i prelijemo umakom od šampinjona. Sa strane stavimo povrće koje smo prethodno izrezali na komade i kuhali dvije minute te uštipke od sira. Za priremu uštipaka potrebno nam je brašno, ulje, voda i sol. Sve to pomiješamo i kuhamo dok se ne pretvori u gustu smjesu.

Nakon što smo smjesu ohladili dodamo jaje i naribani sir te ponovo pomiješamo i pečemo u dubokoj masnoći.

Facebook Like Button