Istarski fuži s tartufatom tako jednostavmo a tako sjajno jelo

Istra je poznata po finim gastronomskim zalogajima, a jedna od prvih pomisli na ukusan obrok istarski su fuži koji pružaju sjajne mogućnosti u kombinacijama i sljubljivanju s autohtonim istarskim namirnicama, poput sjajnih tartufa.
Fuži su jedinstveno izrađena istarska tjestenina, a poznati su po tanko izvaljanom tijestu koje se reže na rezance širine 3-4 cm te se postavljaju jedan preko drugog i tako dobivaju zanimljiv oblik koje znamo pod imenom fuži.

Kako bi istarski fuži postali savršen obrok i zalogaj mogu se izraditi s tartufatom, a kako je Istra poznata i po izvrsnim tartufima predlažemo ovaj sjajan recept prepun slasnih mirisa i okusa.

Sastojci za recept

60g tartufate
Nekoliko kapi maslinovog ulja (najbolje bi bilo maslinovo s okusom bijelih tartufa)
320g istarskih fuža
80g maslaca
200ml vrhnja za kuhanje
sol, papar, parmezan

Izrada recepta

Maslac rastopite u tavi na blagoj temperaturi kako ne bi zagorio. Tako rastopljenom maslacu dodajte vrhnje za kuhanje, začinite i kratko ostavite na vatri uz stalno miješanje.
Istarske fuže skuhajte al dente (znači tako da se ne lijepe za zube, ne smijete ih raskuhati) te kada su gotovi prelijte s umakom koji ste prethodno pripremili od maslaca i i vrhnja.
Dodajte preko svega tartufatu i maslinovo ulje prema želji (nemojte pretjerati, samo nekoliko bogatijih kapi) i zatim sve začinite naribanim parmezanom.

Dobar tek!

Facebook Like Button