Juha od medvjeđeg ili šumskog luka

Medvjeđi ili šumski luk prava je proljetna poslastica koju treba iskoristiti u danima dok ga ima jer je savršen za čišćenje organizma.

Miris i okus ove samonikle šumske biljke podsjeća na češnjak i luk, izuzetno je zdrava, a poznat je je pod nazivima crijemuš, srijemuš, divlji luk, šumski luk.

Donosimo vam jednostavan recept za pripremu izuzetno zdrave i ukusne juhe odšumskog ili medvjeđeg luka
Juha od medvjeđeg luka

Sastojci za recept
1 srednja glavica luka
4 srednja krumpira
2 šake medvjeđeg luka
sol, papar,
kiselo vrhnje

Priprema recepta
Nasjeckamo medvjeđi luk i kratko ga pirjamo na luku. Dodamo krumpir nasjeckan na kockice i sve zajedno kratko popirjamo. Dodamo vodu ili temeljac i začine te kuhamo dok se krumpir ne skuha. Uz pomoć štapnog miksera usitnimo sastojke dodamo vrhnje, promiješamo i vratimo da na vatru da proključa.

Dobar tek!