Konjak i čokolada: Savršena kombinacija konjaka Remy Martina

U raskošno lijepoj francuskoj pokrajini Cognac, legendarna kuća Remy Martin svoje goste upoznaje s podrijetlom i velikom stručnošću koja se krije iza slavnih i poznatih konjaka. Povijest proizvodnje duga je čak tri stoljeća, a poseban je doživljaj iskustvo kada, se nakon razgleda, kuša ovo dragocjeno piće u kombinaciji sa specijalno izrađenim čokoladama. Okusi su božanstveni, ali krenimo ispočetka.

Vrhunska umjetnost proizvodnje konjaka

Od jedinstvenog tla, koje sadrži bijelu kredu, preko crvenkastih kotlova do miješanja rakija, proizvodnja konjaka je vrhunska umjetnost kojoj se pridaje velika pažnja i umješnost od vinogradara preko majstora destilacije pa sve do specijalnog skladištenja u podrumu.

konjak-remy-2

Destilerija Remy Martin organizira posebne obilaske i upoznavanje s umijećem vrhunskih stručnjaka o izradi konjaka, ali ovdje se mogu doživjeti i mnoga druga zanimljiva iskustva.
Kako je čokolada neizostavni dio ove mirisne priče obilazak pod nazivom “O čokoladi” nudi čak i više, spajajući fine konjake i obožavane čokolade kako bi gosti oduševili svoje okusne pupoljke. Degustacija se održava u najstarijem podrumu kuće Remy Martin u pokrajini Cognac.

Obilazak kreće u pratnji Remy Martin ambasadora koji otkriva sve tajne najstarijeg podruma u pokrajini Cognacu. Od prvog koraka do nosnica dopiru prekrasni drvenasti i fini voćni mirisi, a energija starog podruma naprosto je božanstvena. Dragocjeni konjak, koji se naizgled nalazi u stadiju hibernacije, dolazi na život u stoljetnim hrastovim bačvama.

konjak-remy-1

Vrhunac se doživljava u očekivanoj degustaciji u specijalnim sobama za degustaciju gdje započinje svečanost kušanja s tri konjaka Remy Martin Fine Champagne koja očekuju sve obožavatelje božanskog napitka.

Jantarna boja, miris jakih aroma drveta i zrelog voća naprosto stvaraju vruću eksploziju okusa. A onda još jedno iznenađenje za vaše osjetilne pupoljke – u novo iskustvo uvodi vas spajanje atraktivnih kombinacija u kojem sudjeluju posebno majstorski kreirane čokolade kako bi se ostvarila suptilna harmonija kada se sljube najfiniji konjak i okus ljubljene čokolade.

konjak-remy-3

Destilerija Remy Martin: Pogledajte stvaranje konjaka

Bakreni kotlovi, zvuk kipućeg konjaka…. Jedinstveni je doživalj vidjeti proizvodni proces stvaranja jedinstvenog konjaka u poznatoj destileriji Remy Martin, a saznati ćete i sve o brouillisu, prvom destilatu.

U francuskoj destileriji Touzac, možete otkriti znanost pravljenja konjaka uz majstore destilacije. Naučite koji su procesi destilacije, tehnike dvostruke destilacije i umjetnost “rezanja” konjaka kako bi otkrio svoje cvjetne opojne mirise.

konjak-remy-4

Ako vas put navede u ovu francusku pokrainu ili odlučite ciljano vidjeti ljepote stvaranja konjaka uživajte u njegovom kušanju i otkrijte suptilnost Fine Champagne konjaka kojeg proizvodi ova legendarna destilerija.

Fotografije https://www.facebook.com/pages/R%C3%A9my-Martin/108384822518717

Tekst omogućilo: Francusko veleposlanstvo u Zagrebu

Facebook Like Button