Kreće Nepoznata Avantura – izleti koje ćete poželjeti ponoviti

Entuzijastični zaljubljenik u nepoznato, geolog Velimir Ivačić, odlučio je svoje avanture podijeliti s drugima. Radi se o jednodnevnim i višednevnim izletima u prirodi s polaskom iz Zagreba, prilagođenim svim uzrastima. Jednodnevni izleti su uglavnom planinarenja po brdima udaljenima do 1,5 sat od Zagreba uz organizirani prijevoz.

velebit velimir ivacic planinarenje penjanje

Svaki izlet pruža nešto novo i nepoznato, odnosno ne posjećuju se samo komercijalne planinarske staze, već neki zanimljiviji i misteriozni putevi. To su naprimjer neke slabije poznate staze Medvednice, staze Samoborskog gorja, Ivančice, Strahinjčice, Kalnika itd, koje pružaju dobru zabavu, novo iskustvo, na kraju svojevrsni bijeg iz svakodnevice.

velimir ivacic geolog speleolog

Cilj izleta je da polaznici upoznaju nove avanture, nove ljude, procjene vlastite sposobnosti, ispune se dobrom energijom i kvalitetno se umore.

izlet s djecom planinarenje spilja

Osim planinarenja, tu je i špiljarenje

Špiljarenje NE kao posjet špilji u kojoj postoji rasvjeta, uređeno šetalište i stepenice, već špiljarenje u pravim uvjetima podzemlja.
Hrvatska obiluje špiljama i jamama. Neke od njih su jednostavne i lakše prohodne, a zadržale su svoj prirodni oblik bez ljudske intervencije. Provesti se kroz neku iskonsku špilju, doživjeti uvjete podzemlja u naravno najsigurnijim uvjetima, prava je avantura.

spilja spiljarenje velimir ivacic

Višednevni izleti su uz planinarenje i špiljarenje posebni po kampiranju, spavanju u šatorima, druženju uz logorsku vatru te pripremi odlične hrane za cijelu grupu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sadržaji i destinacije višednevnih izleta pružaju više mogućnosti te su tako još atraktivniji i zanimljiviji. Uz brda i mjesta u okolici Zagreba, odvijaju se i na Hrvatskim planinama poput Velebita, Učke, hrvatskoj obali i otocima.

Oni pružaju gotovo potpunu povezanost s prirodom i odmor za dušu i tijelo. Sve popraćeno vrhunskom organizacijom i sređenom logistikom.

velimir ivacic geolog velebit

U Nepoznatu Avanturu povest će Vas Velimir, po struci geolog, zvanju speleolog, trenutno planinar i trkač, a zapravo samo …. Iza sebe ima razne organizacije speleoloških ekspedicija, zanimljivih grupnih izleta, gdje pokazuje dobru snalažljivost i dijeli stečena iskustava.

biciklom kroz prirodu

Kaže da ljudima treba priroda, avantura i jednostavno aktivnost bez previše razmišljanja, da se na taj način opuste, zaborave na obaveze i probleme i barem malo upoznaju dio sebe.

ZA PRIJAVU, UPITE I VIŠE INFORMACIJA POGLEDAJTE OVDJE
Izleti – Nepoznata avantura

planinarenje nepoznata avantura s velimirom ivacicem

oznaka planinarskog puta

Velimir ivacic planinarenje

Tekst: geolog Velimir Ivačić

Facebook Like Button