Liker od ruža domaći aperitiv koji možete napraviti i sami

Domaći likeri uvijek su tako dobrodošli za pijuckanje u društvu, a liker od ruža posebno je fin i možete ga napraviti i sami.

Mama mog supruga nevjerojatna je kuharica, sada je u mirovini i ima vremena raditi oko kuće a poslužila nas je s uzorcima svojih domaćih likera, na bazi rakije, raznih okusu kao što su višnja, orah, naranče ili cvijetni liker od ruže.

liker-ruza-1

Mama je bila toliko ljubazna te je podijelila svoj recept za liker od ruže sa mnom. Ovaj recept sadrži pažljivo odabrane i njegovane sastojke. Kasnije, kada piće bude spremno za konzumaciju, možete se odlučiti da ga dolijevanjem vode malo razrijedite ili pojačati dodavanjem čiste rakije.

Osim ruža upoznajte i likere ...

Limoncello – originalni liker od limuna – Zadivit će vas kako je Limoncello originalni talijanski liker od limuna lagano za napraviti.
Liker od naranče: napravite ga sami – Volite uživati u čašici prirodnih likera?
Zasladite život likerom od borovnice – Nekada su se likeri koristili samo u ljekovite svrhe.
Kako napraviti sok od čudesne bazge – Biljka velikih, bijelih, čudotvornih i ljekovitih cvjetova.
Jagode Romanov – Najistaknutiji način za pripremu svježih jagoda.

Osobno me ovaj domaći liker od ruže oduševio jer je slatkog okusa i divnog mirisa što ga čini savršenim ženskim ljetnim aperitivom.

Recept za liker od ruže

Sastojci
1 kg šećera
1 litra čiste rakije
Latice 20 velikih cvjetova ruže

Priprema likera
Pomiješajte 1 litru rakije s 1 kilogramom šećera u veliku staklenku od 5 litara i dodajte latice od 20 velikih ruža. Ruže bi trebale biti u punom cvatu, jer to tada miris najintenzivniji. Pomiješajte sve lagano i posudu dobro zatvorite. Držite staklenku na suncu 40 dana.

Liker od ruža poslužite hladnog u staklenim čašicama. Uživajte! :)

liker-ruza-2

Recept: Katarina Štimac

Facebook Like Button