Jagode Romanov

Najistaknutiji način za pripremu svježih jagoda. Tajna se krije u narančinoj korici, likeru i šećeru u kojem jagode moraju neko vrijeme ležati prije nego ih iznesemo na stol.

Sastojci za recept:
500 g jagoda
2 žlice šećera
2 žlice Curaçao likera
1 naranča
1/4 l tučenog slatkog vrhnja
malo vanili šećera

Priprema recepta:
Jagodama otkinemo peteljke, operemo ih i ostavimo da se dobro ocijede. Šećer izmiješamo s likerom, sokom od naranče i naribanom narančinom koricom. Jagode stavimo u zdjelu te ih prelijemo s dobivenom smjesom. Zdjelu ostavimo u hladnjaku dva sata.

Slatko vrhnje čvrsto istučemo s vanili i običnim šećerom pa ga naizmjenice s jagodama stavljamo u čaše ili zdjelice. Poslužujemo hladno.

Dobra tek!

Piše: Wish.hr
Fotografija: James