Marokanski Tagine

Marokanski Tagine spravljen u originalnoj glinenoj posudi. Od mesa najzastupljenija je janjetina, teletina ali i piletina. Ovaj recept idealan je za sve ljubitelje nesvakidašnjih okusa.

Sastojci za recept
1,5 kg janjećeg mesa
glavica luka
400 g riže
sol i papar
žličica cimeta
žličica slatke paprike
žličica đumbira u prahu
1/4 žličice kima
prstohvat šafrana
list peršine
nekoliko listića svježe metvice
2 režnja češnjaka
50 g suhih marelica
50 g suhih šljiva
50 g suhih smokava
100 g grožđica
žlica meda
sok od 1 naranče
2 dl vode
1/2 dl Zvijezda suncokretovog ulja

Priprema recepta
U veći zdjelu stavite komade janjećeg mesa, sol, papar, cimet, šafran, đumbir, kim i slatku papriku. Dodati ulje, pa sve dobro promiješati. U keramički lonac složiti 1/2 isjeckanog luka, mesa i drugu polovicu luka. Dodati listiće svježe metvice, češnjak i list peršina, Doliti 1 dl vode. Kuhati na umjerenoj temperaturi 2-3 sata, tj. dok meso potpuno ne omekša.

U posudi prokuhati 1 dl vode, sok od naranče, grožđice, marelice, smokve, šljive i žlicu meda. Odložiti umak da se ohladi. Skuhati rižu. Na pladanj dodati rižu, na nju posložiti janjetinu, pa sve preliti umakom od suhog voća. Jelo ukrasiti listićima svježe metvice.

Recept omogućila: Zvijezda