Đuveč s mlincima ili najbolji recept za đuveđ

Miris domaće hrane uvijek pobuđuje i pojačava apetit, a hranjivi i ujedno lagani đuveđ/đuveč zasigurno je tradicionalno jelo čiji vam recept donosimo u originalu – onako kako su ga spremale naše bake.
Kada se mirisnom đuveču/đuveđu pridruže na tanjuru domaći mlinci onda ovo jelo poprima razmjere prave poslastice koju ćete poželjeti više puta spremiti za sebe i za svoje ukućane.

OVDJE vam donosimo još jedan tradicionalni recept od koji ćete poželjeti čim prije napraviti :) .
Domaći picek s mlincima i mahunama prava je gastro delicija našeg kraja

Sastav za recept đuveč s mlincima:

Za 6 osoba

6 pilećih bataka sa zabatcima
2 glavice luka
4 režnja češnjaka
300 g maslaca
2 ljute papričice
400 g pelata rajčice
žličica soli
papar po želji
1/2 žličice suhog bosiljka
450 g povrća za đuveč/đuveđ – može i smrznuto povrće
1 dl vrhnja za kuhanje
žlica crvene paprike
vezica peršina
rajčica

Način pripreme đuveča:

Očistiti i sitno isjeckati luk. U zagrijani đuveč dodati maslac, kada se otopi dodati luk i pustiti da se pirja, a zatim ubaciti oprane i krupnije isječene papričice. Posoliti, popapriti, i dodati malo bosiljka.

Pileće batake malo zarezati, pa ubaciti da se poprže sa lukom i papričicom. Začiniti. Zatim dodati isjeckane pelate i češnjak. Odložiti da se prokuha. Uključiti pećnicu na 200 stupnjeva C.

Kada jelo prokuha dodati smrznuto povrće, crvenu papriku i vrhnje za kuhanje, a zatim dodati mlince te ih preliti vodom da ih prekrije. Prije stavljanja u pećnicu posložiti kolute rajčice po površini i peći 20 – 30 minuta. Poslužiti toplo.

Dobar tek!

Facebook Like Button