Najbolji bečki odrezak poznati Wiener Schnitzel jede su u Figlmüller Schnitzel restoranu

Ukusno pripremljena domaća hrana malo koga će ostaviti ravnodušnim, a mnogi s oduševljenjem jedu jedan od najboljih austrijskih specijaliteta, a to je legendarni Wiener Schnitzel ili kako ga prevodimo Bečki šnicl odnosno odrezak.

Gdje se jede najbolji Wiener Schnitzel oliti Bečki odrezak u Beču?

Ako turistički posjećujete Austriju svakako morate probati ovaj najpoznatiji tradicionalni specijalitet ove zemlje. Austrijski restorani od povijesti bili su jedni od najpoznatijih u svijetu kulinarstva, a posebno se istaknuo restoran Figlmueller u Beču koji je i više od samog restorana.

Naime, ovaj vrhunski restoran, odnosno više njih obzirom da ga ima na više bečkih lokacja, specijaliziran je za Wiener schnitzel ili kako ga zovemo Bečki odrezak.
No to nije sve, odličan restoran Figlmüller privlači sve ljubitelje odrezaka i obora s nogu svojim mesnim specijalitetima, a prepoznatljiv je upravo po pripremanju ukusnih i tradicijskih šnicli.

Saznajte više o povijesti Figlmueller restorana, bečkom odresku koji ga čini posebnim i saznajte cijene jela u ovom restoranu
Kratka povijest nastanka restorana Figlmueller

Figlmueller slovi kao jedan od starijih restorana u Beču pa i cijeloj Austriji, a gotovo na svim turističkim stranicama možete pročitati preporuke za ovaj restoran poznat upravo po šniclama odnosno po ponajbolje pripremljenom Wiener Schnitzlu.

Figlmuller restoran stoji na usluzi svojim gostima još od davne od 1905.godine, a govori se da je Bečka šnicla postala prepoznatljivo i traženo tradicionalno jelo Austrije još od 1857.godine.

OVDJE pronađite i okusite Beč kroz njegove organske restorane

figlmuller-2

Kako izgleda Figlmuller restoran?

U Beču postoji nekoliko Figlmuller restorana, a posebno se ističu dva u samom centru grada. Jedan je manji i mogli bismo reći izvorni budući da je on bio izvorište u kojem su se počeli pripremati poznati bečki odresci još prije više od sto godina.

Dvije ulice dalje nalazi se puno veći i prostraniji Figlmuller restoran, smješten na dva kata, a koji se proširio nakon velike potražnje gostiju za bečkim šniclama. Izgled restorana u duhu je austrijskog stila rustikalne elegancije i tipične profinjenosti, a cijeli restoran uređen je u tradicionalno „drvenom“ stilu po kojem je prepoznatljiv. Svaki gost u Figlmuller restoranu osjećat će se ugodno, a osoblje je zaista ljubazno i pristupačno.

Rezervacije u restoranu

Dolazite li u Beč poslovno ili turistički obavezno posjetite Figlmuller restoran jer je on spoj austrijske gastronomske povijesti i tradicionalnih austrijskih specijaliteta i delicija.

Za vrijeme boravka u Beču, a kako ne bi čekali svoj stol s obzirom da je restoran stalno popunjen, najbolje je napraviti rezervaciju. Nevjerojatno je kolika je u ovim restoranima dnevna cirkulacija ljudi što je i dokaz kvalitete pripreme i svježine hrane koja se nudi na ovom nezaobilaznom kulinarskom mjestu Beča.

Iskreno, kako nismo rezervirali svoj stol, a kako bismo pojeli Wiener schnitzel čekali smo kojih sat vremena, no nije nam bilo žao. Budući da su austrijska piva vrhunskog okusa i kvalitete bez razmišljanja sam čekali uz ispijanje ovog božanskog napitka kako bismo probali najukusniju bečku šniclu.

I vjerujete nam, isplatilo se. Stoga ako se odlučite posjetiti Beč savjetujemo da ipak napravite rezervacije za stol u Figlmüller Schnitzel restoranu, budući da je gotovo uvijek popunjen.

figlmuller-1

Jela u Figlmuller restoranu

Bilo bi nelogično da dođete u restoran poznat po šniclama i jedete drugo jelo. Znači nema vam druge nego okusiti poseban austrijski specijalitet i prepustiti nepce da uživa u blagodatima bečkog šnicla.

Službeno se na meniju nalazi 13 vrsta jela od kojih su većina razne kombinacije šnicla s naglaskom na specijalitet kuće. Poznata Figlmuller šnicla je velika i tanko servirana, uz dodatak limunovog soka i salatu.
Uz šnicl savjetujemo popiti neku austrijsku pivu ili neku vinsku austrijsku sortu, jer su vina u Austriji zaista vrhunska.
Cijena za dvije osobe iznosi otprilike 50 eura (naravno ovo je samo prosjek potrošnje na ovom mjest).

Više informacija možete pronaći stranici bečkog restorana Figlmüller

Autor: Marina Jakšić
Fotografije: Figlmueller

Facebook Like Button