Pita od jabuka obožavani klasik domaće kuhinje

Uz ovaj tradicionalan recept vaša pita od jabuka zasigurno će ispasti savršena. Nema pite do domaće pite od jabuka.

Vrijeme je kada se kraljica voća jabuka bere, pohranjuje za hladne dane i sprema na izuzetno puno načina, bilo za zimnicu bilo za pripremu odmah svježih poslastica. Zato je pravo vrijeme za poslasticu od jabuka, ovisno da li volite slađe ili reskije, pita će zasigurno ugrijati vaše nepce.

Za 10 osoba (okrugli kalup 26 cm)

Tijesto za pitu od jabuka

40 dag brašno
½ vrećice prašak za pecivo
1 jaje
10 dag šećera
15 dag maslac ili margarin (najbolje pola pola)
korica limuna i naranče

Nadjev

1,5 kg jabuka
3 žlice šećera
1 žličica cimet
1 vrećica vanili šečer

MALI SAVJET: u tijesto možete dodati kiselo vrhnje, a u nadjev krušne mrvice.

Upalite pećnicu na 180°. Razvaljajte prvi dio tijesta, položite ga u u namazan i brašnom posipan lim, razvaljajte drugi dio tijesta u naribane jabuke dodajte šećer, cimet, vanili šećer, te ako su jako sočne dodajte krušnih mrvica po potrebi da upiju sok a ujedno će pita ostati sočna.

Na tijesto stavite jabuke te ostatak tijesta naribajte preko. Stavite peći u zagrijanu pećnicu i pecite oko 45 minuta Uz toplu pitu poslužite sladoled od vanilije i prelijte karamela umakom.
Dobar tek!

Recept uz dopuštenje: Etno park Zagreb

Facebook Like Button