Predjelo za ekskluzivne trenutke čistog gurmanskog užitka

Hrana je na svakom stolu zvijezda druženja i treba se pobrinuti da zasja posebnim sjajem.
Jelo treba dobro osmisliti, osvježiti kakvim novim receptom, te ga pripremiti da bude podjednako i ukusno, ali i oku lijepo.

Vrhunski Chefovi su u suradnji s Argetom osmislili recepte koji bi mogli biti rado viđen gost na mnogim stolovima ovih zimskih dana, a mi smo jedan od recepata odlučili podijeliti s vama.

Osim što paštetu uživamo kao hladno predjelo ili jednostavan namaz na kruhu, pašteta može biti i dodatak jelima. Ne vrti se sve oko pašteta namazanih na prepečeni kruh, peciva ili krekere ima i savršenih jela s kreativnom upotrebom paštete.

Uslijed ogromnog izbora mesnih, ribljih i vegetarijanskih recepata, za svaki će se ukus naći ponešto.
Mladi kulinarski talent Nikola Tadijanović, razveselit će vaše okusne pupoljke svojom jedinstvenom kreacijom Argeta Exclusive a la Stari Kaštel.

argeta-exclusive

Objedinio je ono najbolje od mora, voćnjaka i pčelinjaka te stvorio prvu Argetu s voćnom notom. Iznenadite vaša nepca nečim novim i zanimljivim u prvim danima nove godine. Uživajte u unikatnoj, prestižnoj kombinaciji odabranih okusa dimljenog brancina sa sočnom kruškom i slatkim medom.

Recept za 4 osobe

Argeta Exclusive pašteta à la Stari Kaštel
4 fileta brancina
1 mala cvjetača
50 g sojine paste
Mjerica svježih šparoga (cca 16 komada)
200 punomasnog mlijeka
30 g maslaca
Sol · Papar · Svježe mlade klice

Način pripreme:

Cvjetaču očistite, uklonite tvrde dijelove i kuhajte u slanoj vodi oko 10 minuta. Odložite nekoliko komada cvjetače na stranu i prerežite ih na pola.

Ostatak izvadite iz vode i pospite sojinim umakom, a zatim naglo zapecite u pećnici da dobije svijetlo smeđu boju.
Kad se cvjetača skuhala, pomiješajte je s mlijekom, maslacem i jednom žlicom paštete Argeta Exclusive à la Stari Kaštel te ostavite da se malo ohladi.

Blanširajte šparoge u slanoj vodi, a zatim ih prebacite u hladnu. Filete brancina ispecite u tavi s malo ulja, soli i papra.
Pečenog brancina izvadite iz tave i lagano ga zadimite. U posudi za pečenje sljubite pečenog brancina, šparoge i nekoliko komada cvjetače, te ih lagano ispecite.

argeta 10 godina

SAVJET ZA POSLUŽIVANJE: Namaz, ili kremu kao dodatak jelu, od cvjetače, šparoge i brancina stavite na tanjur. Sa strane dodajte nekoliko komada cvjetače i svježe mlade klice.
Možete koristiti i Argeta paštetu od lososa.

Za ekskluzivne trenutke čistog gurmanskog užitka, Argeta je objedinila majstore kulinarstva, okuse prestiža i tradicije te bogato iskustvo i ove godine ponovno na trpeze donijela dašak čarolije u naša jela.

* Disclaimer:
Argeta CRO – Obavijest vezano za objave u medijima temeljene na Nielsenovim podacima – signed

Facebook Like Button