Punjena janjeća plećka za ovaj Uskrs

Kako u Dubrovniku pripremaju janjetinu saznat ćete ako se upustite u izradu ovog specijaliteta, a nakon što ga kušate prste ćete polizati:)
Janjetina je omiljeno jelo koje većina voli da se nađe na njihovoj trpezi, a naročito kada su blagdani u pitanju.

Sastojci za recept:
1,5 kg janjeće plećke
35 dkg janjeće jetre
15 dkg raštike
1 dkg pršuta
1 dcl djevičanskog maslinovog ulja
15 dkg ovčjeg sira
5 dkg maslaca
2 dcl prošeka
15 komada crnih maslina
4 komada suhih smokava
sol. papar,mažuran,timijan, ružmarin

Izrada recepta:
Janjeća plećka opere se i posuši te se odvoji od kosti odreže u veliki odrezak. Lagano ga treba potući te nadjenuti raštikom, pršutom i ovčijim sirom. Zatim treba sve začiniti navedenim začinima, zarolati i povezati koncem u jednu roladu. U nauljeni lim pažljivo položiti meso dodati masline odvojenih od koštica te smokve i grančicu ružmarina. Sve stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite oko 1 sat na temperaturi od cca (ovisno o pećnici) 180 stupnjeva. Janjeću roladu povremeno podlijevajte. Kada je meso pečeno uklonite s njega konac kojim je bio vezan u roladu te režite na šnite. Sok od pečenja kratko prokuhajte i u njega stavite malo maslaca te polijte pečenje tim umakom. Ovo jelo servira se toplo, a kao prilog se može servirati blitva spravljena na lešo ili svježa rikola kao salata.

Dobra tek!