Janjeća koljenica s palentom i dondolama

Savršena mekana janjetina uz posteljicu od palente tradicionalno je jelo koje ostavlja božanstven okus na nepcima. Recept donosi chef Vinko Frlana.

Sastav za recept:

6 janjećih koljenica
Češnjak
2 mrkve
2 komada kapule
100 g pelata
300 g dondole (školjke)
1 litra ribljeg temeljca
2 dcl maslinovog ulja
Malo maslinovog
Sol, papar

Izrada recepta:

Koljenice popržiti na maslinovom ulju. Popržiti kapulu i mrkvu te dodati pelate i češnjak. Na to položiti koljenice, začiniti paprom i solju te podliti bijelim vinom. Kada vino prokuha podliti sve ribljim temeljcem i kuhati otprilike do 1sat i 30 minuta.

Skuhati palentu na mekano. Prije posluživanja u koljenice staviti školjke i kuhati da se otvore. Gotovo jelo položiti uz palentu.

Dobar tek!

Stancija Kovačići