Recept za čuvene ćufte poklanja nam IKEA

Budući da smo uslijed situacije s koronavirusom te najvećim dijelom dana kod kuće, IKEA je odlučila iznenaditi nas receptom za svoje čuvene ćufte koji možete po želji lako napraviti.

Sastojci za ćufte:

500g goveđeg mljevenog mesa

250g svinjskog mljevenog mesa

1 crveni luk sitno isjeckan

1 češanj češnjaka (narezan sitno ili mljeven)

100g krušnih mrvica

1 jaje

5 žlica mlijeka

sol i papar

Priprema:

Pomiješajte mljeveno goveđe i svinjsko meso i prstima razbijte sve grudice. Dodajte sitno sjeckani luk, a potom češnjak, krušne mrvice i jaje. Sve sjedinite. Na samom kraju sve zalijte mlijekom, posolite i poparite.

Napraviti male kuglice jednakih veličina. Poredajte ih na tanjur i ostavite ih u frižideru 2 sata (na ovaj način će zadržati svoj oblik dok se budu pržile).

U tavi zagrijte ulje na srednjoj temperaturi. Kad se dostigne odgovarajuća temperatura, spuštajte lagano kuglice i prevrćite ih kako bi ravnomjerno porumenjele.

Kada su porumenjele, poredajte ih u posudu za pečenje i poklopite. Pecite ćufte u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 30 minuta.

Dobar tek!

Nedugo nakon što smo se i sami uvjerili u kvalitetu i zaljubili u bogatu paletu proizvoda za opremanje i uređenje kuće, IKEA nas je ugodno iznenadila i svojim vrhunskim specijalitetima koje nudi kupcima po povoljnim cijenama. Ukusna, mirisna i zaista raznovrsna hrana, spremljena s ljubavlju, tu je da vas inspirira i zagolica vaša nepca.

 

 

Izvor:Ženski magazin