Ima li što finije, za sve koji vole tradicionalne okuse dalmatinske kuhinje, od brudeta i to s brancinom i ciplom .
Ovaj riblji recept dolazi s potpisom restorana Bota Šare, a kad ga jednom isprobate bit ćete iznimno zadovoljni mirisom i okusom ovog jela, brudeta sa sočnim brancinom i ukusnom ciplom koji osvaja nepca svih ljubitelja ribe.
Sastojci za recept – brudet od brancina i cipla:
1 kg miješane ribe (cipla i brancin)
2 luka
3 češnja češnjaka
400 g pelata
2 dl crnog vina Pelješkoga plavca
0.5 dcl biljnog ulja
1 dl maslinovog ulja
stonska sol po želji
ljuta papričica komadić
3 lista lovora
2 dcl riblje juhe
peršin 2 grančice
Priprema recepta:
Zažutiti kapulu na miješanom ulju, prethodno izrezanu na polumjesec.
Kada kapula dobije zlatnu boju dodati sitno nasjeckan češnjak, pirjati koju minutu te dodati pelatu, bijelo vino i riblju juhu.
Pustiti da se kuha dok rajčica ne omekša i pusti svoje sokove, cca 10-15min. Dodajte ribe, a nakon kratkog vremena i ostale sastojke.
Pirjati brodet 30-40 min. Kad je gotov dodati sitno nasjeckani peršinov list.
Dobar tek!
Uz dopuštenje: Select PR (sve fotografije)