Rolada s breskvama

Bilo da ih upotrijebite kao svježe ili iz kompota ova rolada s breskvama svakako će goditi svačijem nepcu.

Da li znate da breskva, kao biljka, spada u porodicu ruža?

Breskva inače potječe iz Kine, a u Europi se toliko udomaćila da je poslata omiljeno ljetno voće.
Breskve su prepuna aantioksidanata i poznate su po tome da štite naš vid te čuvaju naše srce.

Sastav za roladu:
2 dl brašna
3 jaja
1,5 dl šećera
1 žličica praška za pecivo

Sastav za nadjev:
5 dl slatkog vrhnja
50 dkg breskvi

Priprema recepta:
Prvo pjenasto izmiješajte jaja sa šećerom te dodajte brašno i prašak za pecivo. Na lim stavite papir za pečenje, ulijte tijesto i pecite na 20 stupnjeva oko 10 minuta.

Pečeni biskvit iskrenite na podlogu na kojoj ste razvili aluminijsku foliju. Tada istucite slatko vrhnje te dio stavite na tijesto zatim preko toga rasporedite oguljene i narezane breskve na ploškice.

Tijesto potom savijte i pustite da se ohladi. Roadu ukrasite preostalim slatkim vrhnjem preostalim breskvama narezanima na ploškice.

Dobar tek!