Bilo da ih upotrijebite kao svježe sada kada su breskve u svojoj sezoni branja ili iz kompota ova rolada s breskvama svakako će goditi svačijem nepcu.
Da li znate da breskva, kao biljka, spada u porodicu ruža?
Breskva inače potječe iz Kine, a u Europi se toliko udomaćila da je postala omiljeno ljetno voće.
Breskva je voćka prepuna antioksidanata i poznata je po tome da štiti naš vid te čuva vaše srce.
OVDJE pogledajte recept s još jednim sjajnim sezonskim voćem
Booster od borovnica – smoothite koji jača vaše srce
Sastav za roladu:
2 dl brašna
3 jaja
1,5 dl šećera
1 žličica praška za pecivo
Sastav za nadjev:
5 dl slatkog vrhnja
50 dkg breskvi
Priprema recepta:
Prvo pjenasto izmiješajte jaja sa šećerom te dodajte brašno i prašak za pecivo. Na lim stavite papir za pečenje, ulijte tijesto i pecite na 20 stupnjeva oko 10 minuta.
Pečeni biskvit iskrenite na podlogu na kojoj ste razvili aluminijsku foliju. Tada istucite slatko vrhnje te dio stavite na tijesto zatim preko toga rasporedite oguljene i narezane breskve na ploškice.
Tijesto potom savijte i pustite da se ohladi. Roadu ukrasite preostalim slatkim vrhnjem preostalim breskvama narezanima na ploškice.
Dobar tek!