Salata od gambera s muštardom kako je priprema chef Skoko

Salata je uvijek odličan izbor, bilo kao glavno jelo bilo kao prilog, no ova od gambera s muštardom za koju vam recept daje
chef David Skoko posebno će vas oduševiti.

Neizmjerni talent, magična osobnost i strast, okosnice su karaktera Davida Skoke koje su ga i dovele u društvo najboljih!

Sastojci za recept:

Dressing – sok pola limuna
peršin 1 vezica
svježi origano
1 žlica samoborske muštarde (pikantni umak od tučene gorušice ukuhane u pekmezu od grožđa)
maslinovo ulje

gamberi (veliki) 600g
salata endivija 250g
mladi luk 1 vezica
stabljika celera listaša 1 kom.
sol/papar
bijelo vino 50g

david-skoko

Priprema recepta:

Gamberima odvojimo glave od repa
Glave od gambera kratko zagrilamo
Dodamo čiči, mladi luk i peršin te podlijemo pjenušcem.
Zgotovljene glave procijedimo u posudu u kojoj ćemo zamješati dresing.
U nju dodamo sjeckani mladi luk, čili, stapke celera i list peršina.
Repove gambera očistimo, izvadimo crijevce i izgrilamo.
Operemo i ocijedimo salatu.
U posudu sa dresingom dodamo sol, pola limuna, sjeckani peršin, jednu žlicu samoborske muštarde i maslinovo ulje.
Grilane repove gambera začinimo dresingom.
Poslažemo listove endivije.
Na salatu serviramo gambere.

kuharski trikovi

Čišćenje gambera i odvajanje debelog crijeva iz repa gambera.

Uz dopuštenje: Impressum komunikacije (sve fotografije)