Sjajan doručak od heljde je hajdina kaša s domaćim jajima

Neka vaš doručak bude prepun bjelančevina i vrijednih minerala i vitamina koje sadrži heljda koju još negdje zovu i eljda.
Ova žitarica nosi u sebi sve esencijalne aminokiseline, a prepuna je ugljikohidratima te sadrži sporo probavljivi škrob koji je izvrstan jer izaziva postupan rast šećera u krvi. Heljda je odlična za sve koji imaju problema s povišenim šećerom kao i za one ljude koji moraju unositi ograničen broj kalorija u organizam.

Sastojci za hajdinu kašu s jajima

70 dkg heljdine kaše
15 dkg svinjske masti
10dkg luka
sol
papar
lovorov list
7 jaja
1,5 dcl vode ili povrtnog temeljca

Priprema recepta

Na masti popržite sitno nasjeckan luk, a kad on postane staklast dodajte u njega očišćenu heljdu, slo i lovorov list. Sve zalijte s toliko vode da jelo bude pokriveno.
Pirjajte dok kaša ne postane mekana.
Uz to, na malo masnoće, ispecite jaja i pomiješajte s gotovom kašom. Vaš doručak je sprema za serviranje!
Dobar tek!

Facebook Like Button