Top 5 neotkrivenih destinacija koje možete posjetiti ove zime

Iako volite posjetiti svjetske znamenitosti i dinamičnost velikih svjetskih metropola ponekad su najbolja putovanja ona koja su udaljena od uobičajenih staza. Donosimo vam pet nevjerojatnih lijepih destinacija koje će vas očarati jedinstvenom ljepotom.

Ultima Thule lodge, Aljaska, SAD

ultima-thule-lodge
Let iznad planina Wrangell, največeg svjetskog zaštićenog područja na svijetu veličanstven je. Čaroban je pogled dok iz ptičije perspektive promatrate krda losova, medvjeda, i vukova.

Istražite, planinarite, pecajte ili skijajte na mjestima na kojima je priroda netaknuta, a po povratku u Ultima Thule lodge ispričajte svoje nevjerojatne priče i doživljaje u luksuznim kolibama uz gurmanska, domaća jela.
Prigrlite duh avanture i budite se uz nova neviđenja očekivanja kako bi vidjeli što će donijeti novi dan.

Otok Socotra u Jemenu, Luxury Camping

Sokotra_1
Posjetite jedinstveni surovi okoliš otoka Socotre, istražujući široke pješčane plaže dok jašete na leđima deva. Izvanredan je doživljaj u razgledu vapnenačke špilje i visoke planine na kojima još uvijek možete vidjeti biljke koje su nastanjivale zemlju prije 20 milijuna godina.

Osjećat ćete se kao da ste na nekom drugom svijetu među biljkama i životinjama koje nećete moći vidjeti niti naći na njih nigdje drugdje na svijetu.
Okupajte se u kristalno bistrom moru i divite se podvodnom životu na obalama otoka Qalansiyah.

Bom Bom Island Resort, Sveti Toma i Principe, Afrika

bombom-principe
Dođite u Bom Bom Island Resort u zaboravljeni raj na Atlantiku kao bi uživali u promatranju endemskih vrsta ptica i u pogledu na grbave kitove u njihovim ljetnim hranilištima.

Susret s kornjačama koje polažu jaja i vraćaju se u more nezaboravan je. Osjetite navalu adrenalina loveći iglane ili sabljarke, koje ćete potom označiti i pustiti natrag u more.
Na ovom otoku mogu se posjetiti i doživjeti još uvijek aktivne kolonijalne plantaže kave, vanilije, kokosa i papra.

Inle jezero, Mianmar, Inle Princess Resort

inle-princess
Na jezeru Inle upoznajte autentičnu Shan naciju, koja kao da je došla iz nekog drugog vremena. Iz planinske kolibe u Inle Princess Resortu u kojoj su smješteni gosti pogled puca prema Inle jezeru i fascinantnim poljima riže te plavičastim planinama u daljini.

Posjet jedinstvenoj plutajućoj tržnici više je nego zanimljiv, jer ćete susretsi način prodaje koji do sada vjerojatno niste vidjeli. Večernji sati rezervirani su za gledanje ribara s obale jezera Intaha kako se vraćaju s dnevnim ulovom.

Posjetite najsvetije mjesto na jugu države Shan, pagodu Phaung Daw Oo, koja posjeduje čak 5 budinih statua obloženih čistim zlatom.

The Brando, Tetiaroa otok, Francuska Polinezija

brando-tahiti
The Brando smješten je na prekrasnom atolu Tetiaroa, udaljen samo 30 milja sjeverno od Tahitija s predivnim plažama bijelog pijeska i predstavlja omiljeno mjesto Tahićana.

Netaknuti otok Tetiaroa je prirodno utočište za ptice i njegov podvodni svijet. Upoznajte morske kornjače, mante, koraljne morske pse te nepregledan niz morskih riba dok ronite, veslate na dasci ili iz autentičnog kajaka.

Posjet eko-postaji koja koristi održive resurse za očuvanje rijetke bioraznolikosti otoka zaista je doživljaj koji se ne zaboravlja i čini vaš odmor potpuno neuobičajenim.

 

Tekst uz dopuštenje Wish hr partnera, Quintessentially Lifestyle.

Quintessentially

Facebook Like Button