Uz ove trikove napravite savršen talijanski cappuccino

Uz ovih nekoliko malih savjeta u svom ćete domu moći napraviti savršen mirisni talijanski cappuccino!

Rekreirajte doživljaj talijanskog kafića u svom domu

Kad pomislite na idealnu šalicu cappuccina, sigurno se zamišljate na terasi nekog malog kafića u Rimu, na kojoj satima uživate u beskrajno pjenastom napitku i pogledu na prolaznike koji jure na vespama.
Vjerovali ili ne, upravo takav doživljaj moguće je ponoviti u vlastitom domu, uz nekoliko trikova vrhunskih talijanskih barista, koji znaju kako postići idealnu pjenu, laganu poput oblaka.

Kava koja osvaja sva osjetila, za svako doba dana

Pravi Talijani capuccino ispijaju samo za doručak, uz slatko ili slano pecivo, no jednom kad otkrijete savršenu formulu tog elegantnog napitka, nećete mu moći odoljeti ni u popodnevnim satima.

Lagani i pjenasti cappuccino omiljeni je vrući napitak mnogih ljubitelja kave i jedan od omiljenih jutarnjih rituala. Spoj espresso kave, mlijeka na pari i bogate mliječne pjene donosi pravi užitak od prvog do posljednjeg gutljaja i to je ono što ga čini posebnim. Kako više ne biste morali trčati u obližnji kafić, u nastavku donosimo recept za savršen cappuccino kod kuće.

pjena za capuccino

Koji su trikovi za cappuccino iz snova?

1. Pjena, pjena, pjena

Prvenstveno, to je njegova neodoljiva pjena koja mora činiti četvrtinu ukupnog volumena. Pjena mora biti sjajna i sadržavati mjehuriće koji su toliko maleni da se i ne vide, ali zato čine mlijeko lakšim i gušćim.

2. Mekan okus zavodljive arome

Savršen cappuccino mora biti dobro izbalansiran, bez jasno definiranog okusa. Prepoznatljiv miris espressa je umanjen i smekšan zbog teksture, okusa i mirisa mlijeka.

3. Punomasno mlijeko za vrhunsku pjenu

Cappuccino možete raditi s light verzijama mlijeka no za najbolju pjenu, poslužite se trikom pravim majstora i koristite punomasno mlijeko, koje će stvoriti pjenu koja na žlici čvrsto stoji, a u ustima se božanstveno rastapa.

4. Šalica koja donosi sreću

Za ultimativan doživljaj, cappuccino točite u prozirnu, staklenu čašu, koja će ga otkriti u punoj ljepoti, ili izaberite šarmantno špricanu keramičku šalicu koja će iskustvo ispijanja kave podići na novi nivo.

5. Cappuccino mađioničar kojeg Talijani obožavaju

OVDJE još saznajte kako kako pripremiti savršeni Caffe Latte?

aparat za kavu capuccino

Želite li se i kod kuće počastiti capuccinom dostojnim kultnih kafića Tazza d’Oro ili Faro, iskopirajte trik brojnih Talijana i među stalnu postaviu svoju kulinarskih aparata uvrstite vrhunski aparat za kavu.

Postizanje savršenog balansa i sjajne pjene, puno je lakše uz superautomatske aparate za kavu. Fokusirajte se pri odabiru na onaj koji kombinira paru, zrak i mlijeko kako bi proizveo bogatu i kremastu pjenu, a vas će ubrzo pretvoriti u profesionalnog baristu.

Samo jednim dodirom ikonice na zaslonu doći ćete do svog savršenog omiljenog napitka, a za samo nekoliko sekundi možete početi s degustacijom. Svoj cappuccino zasladite po želji. Za posebni proljetni ugođaj poslužite ga u visokoj čaši uz dvije kockice leda i malo čokoladnog preljeva.

Nakon pripreme napitka s mlijekom, svi dijelovi koji su bili u doticaju s mlijekom se automatski ispiru vrućom vodom i parom. Aparat koji za vas radi najbolji jutarnji napitak omogućava da vam vaš dom ubrzo postane omiljeni kafić u kojem ćete zajedno sa svojom obitelji i prijateljima ispijati svoj omiljeni vrući napitak!

Sad kad ste otkrili sve tajne cappuccina, još samo morate izbrusiti frazu: ”Ci prendiamo un caffe?” :)

Tekst: De’Longhi

Facebook Like Button