Zapečena tjestenina sa šunkom, sirom i posipom od čvaraka

Slasnoj zapečenoj tjestenini sa šunkom i sirom teško je reći ne, a kad je ta tjestenina dodatno pojačana hrskavim posipom od čvaraka, onda je to naprosto nemoguće.

6_Tjestenina

Uz pomoć Fant mješavine za zapečenu tjesteninu sa šunkom i sirom, ovu tjesteninu ćete pripremiti za čas posla jer za pripremu umaka vam treba svega par minuta, jedini je izazov u njenoj pripremi odoljeti svim divnim mirisima iz pećnice i dočekati da se tjestenina ispeče.

7_Tjestenina

Za to vrijeme svakako možete postaviti stol i pripremiti omiljenu sezonsku salatu.

1_Tjestenina

Sastojci (za 3-4 osobe):

250 g kratke tjestenine po izboru
1 Fant mješavina za zapečenu tjesteninu sa šunkom i sirom
600 ml mlijeka
250 ml slatkog vrhnja
2-3 grančice timijana
150 g šunke
100 g gouda sira
50 g grana padano sira
150 g čvaraka
kockica maslaca

3_Tjestenina

Priprema:

U manjem loncu sadržaj vrećice izmiješajte s mlijekom i slatkim vrhnjem, dodajte par grančica timijana pa kratko prokuhajte. Ubacite polovicu sitno sjeckane šunke i naribani gouda sir. Dobro izmiješajte.

8_Tjestenina

Posudu za pečenje premažite maslacem, ubacite nekuhanu kratku tjeseteninu po izboru i prelijte ju pripremljenim umakom, te dobro izmiješajte. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200°C i pecite oko 25 minuta.

8_Tjestenina

Čvarke usitnite nožem, dodajte im preostalu šunku i sitno ribani sir grana padano pa sve dobro izmiješajte. Izvadite tjesteninu iz pećnice, pospite ju pripremljenim posipom i vratite natrag u pećnicu na 10-15 minuta da se dobro zapeče (zadnjih 5 minuta okrenite na gornji grill grijač). Prije posluživanja ohladite barem 10 minuta.

9_Tjestenina

Za Podravku recept osmislila gastro blogerica Sandra Rončević – O slanom & slatkom: o svemu

Promo

Facebook Like Button