Zec u umaku od šumskih malina i vina

Za sve koji vole divljač ovaj recept će biti pravi užitak, a donosimo ga iz srca Like, upravo tamo gdje ga jako dobro spremaju. Tajnu ovog ukusnog gastronomskog užitka dijeli s vama Ivan Martinović, chef kuhinje Fenomena Plitvice.

Namirnice potrebne za recept:

Dio od buta zeca 0,150 g
Brokula 0,100 g
Maslac 0,150 g
Šumske maline 0,100 g
Crno vino 0,500 l
Smeđi šećer 1 jušna žlica
Batat krumpir 0,200 g
Sol po želji
Papar po želji
Timijan, vlasac, ružmarin i češnjak po želji

Način pripreme recepta:

Zeca začinite solju, paprom, začinskim biljem i češnjakom. Vakumirajte ga i kuhajte sous-vide pet sati na 78 stupnjeva.
Potom zeca pecite na tavi sa začinskim maslacem u kojem je timijan, ružmarin, vlasac i češnjak.

Batat ogulite i skuhate povrtnom temeljcu. Gotovi batat ocijedite i protisnite kroz fino sito te začinite.

Brokulu blanširajte u kipućoj vodi, ocijedite i sotirajte na karameliziranom maslacu. Na otprilike četvrtinu reducirajte crno vino. Dodajte smeđi šećer i šumske maline te reducirajte do željene gustoće, protisnite kroz fino sito i završite s maslacem.

Ivan Martinović, chef kuhinje Fenomena Plitvice