Ražnjići od svinjetine

Tko voli meso ražnjići su sigurno obožavan specijalitet koji se brzo i lako sprema, a mašti se uvijek može dati na volju dodavanjem različite vrste povrća između mesnih kockica na štapiću.

Sastojci za recept:
500 g svinjske vratine
8 ploški carskog mesa
50 g svinjske masti ili
Lovorov list
sol, papar
limun

Priprema recepta:
Sirovo meso vratine treba izrezati u obliku kockica oko( 2 cm širine). Isto se treba narezati i carsko meso. Na drveni ili željezni štapić namijenjen kulinarstvu posložiti naizmjence komad vratine pa zatim carskog mesa te jedan list lovora. Pripremljene ražnjiće položite na vruću tavu u kojoj ste rastopili mast te ostavite ražnjiće da se peku oko 15 minuta. Nakon što su gotovi ražnjiće posolite i popaprite prema ukusu te poprskajte s malo limunovog soka.

Dobar tek!

Fotografija: Aaron Hockley