Ana Grgić obožava raviole s jadranskim račićima i sušenom rajčicom te kremom od tikvica.
Ovaj tjedan šefica kuhinje Ana Grgić odaje još jedan odličan recept.
Recept za raviole s jadranskim račićima i sušenom rajčicom
Sastojci za tijesto
5 jaja
O,5 kg glatkog brašna
5 ml maslinovog ulja
1 gr soli
Priprema
Sve sastojke skupa pomiješati i napraviti glatko tijesto. Zamotati ga u prozirnu foliju i staviti
na hladno oko 1 h. Nakon toga ga razvaljati na tanko i puniti sa smjesom od račića.
Sastojci za nadjev
150 gr svježih račića
100 gr svježeg kravljeg sira
40 gr sušene rajčice
5 gr svježeg bosiljka
3 gr češnjaka
10 ml maslinovog ulja
Sol i papar
Priprema
Na maslinovom ulju prepržimo sitno kosani češnjak i rajčicu. Dodamo sjeckane račiće i
začinimo. Pržimo oko 5 min, maknemo s vatre i ohladimo. U hladnu smjesu dodamo sir i
sjeckani bosiljak.
Sastojci za kremu od tikvica
3 tikvice
150 ml vrhnja za kuhanje
45 gr maslaca
3 gr soli
Priprema
U slanoj vodi skuhamo sitno rezane tikvice, kad su kuhane ocijedimo ih.
U drugoj posudi zakuhamo vrhnje i maslac, dodamo kuhane tikvice i začinimo. Sa štapnim
mikserom napravimo finu kremu i poslužimo uz raviole.
Tekst: Ana Grgić
Uz dopuštenje Esplanade Zagreb Hotel (sve fotografije)
Saznajte još:
Chef Ana Grgić Tomić ponosno nosi titulu majstora kuhinje
Cannelloni punjeni s kremom od kestena prema receptu Ane Grgić Tomić
Blagdanska purica kako je radi chef Ana Grgić Tomić
Janjeći kotleti, umak od gorušice i mini povrće u receptu Ane Grgić Tomić
Salata od kuhane piletine: predlaže masterchef Ana Grgić