
Ana Grgić obožava raviole s jadranskim račićima i sušenom rajčicom te kremom od tikvica.
Ovaj tjedan šefica kuhinje Ana Grgić odaje još jedan odličan recept.
Recept za raviole s jadranskim račićima i sušenom rajčicom
Sastojci za tijesto
5 jaja
O,5 kg glatkog brašna
5 ml maslinovog ulja
1 gr soli
Priprema
Sve sastojke skupa pomiješati i napraviti glatko tijesto. Zamotati ga u prozirnu foliju i staviti
na hladno oko 1 h. Nakon toga ga razvaljati na tanko i puniti sa smjesom od račića.
Sastojci za nadjev
150 gr svježih račića
100 gr svježeg kravljeg sira
40 gr sušene rajčice
5 gr svježeg bosiljka
3 gr češnjaka
10 ml maslinovog ulja
Sol i papar
Priprema
Na maslinovom ulju prepržimo sitno kosani češnjak i rajčicu. Dodamo sjeckane račiće i
začinimo. Pržimo oko 5 min, maknemo s vatre i ohladimo. U hladnu smjesu dodamo sir i
sjeckani bosiljak.
Sastojci za kremu od tikvica
3 tikvice
150 ml vrhnja za kuhanje
45 gr maslaca
3 gr soli
Priprema
U slanoj vodi skuhamo sitno rezane tikvice, kad su kuhane ocijedimo ih.
U drugoj posudi zakuhamo vrhnje i maslac, dodamo kuhane tikvice i začinimo. Sa štapnim
mikserom napravimo finu kremu i poslužimo uz raviole.
Tekst: Ana Grgić
Uz dopuštenje Esplanade Zagreb Hotel (sve fotografije)

Saznajte još:
Cannelloni punjeni s kremom od kestena prema receptu Ane Grgić Tomić
Blagdanska purica kako je radi chef Ana Grgić Tomić
Chef Ana Grgić Tomić ponosno nosi titulu majstora kuhinje
Janjeći kotleti, umak od gorušice i mini povrće u receptu Ane Grgić Tomić
Salata od kuhane piletine: predlaže masterchef Ana Grgić