Cayo Largo rajski otok u zemlji životne radosti

Neiscrpna životna energija, kolonijalna arhitektura, plivanje s dupinima, vrhunski rum i cigare, kao i specijaliteti kakvi se ne mogu kušati nigdje drugdje na svijetu najčešći su razlozi za bijeg na Kubu.

Cayo Largo kanari

No mnogi ne znaju za Cayo Largo, skrivenu oazu koja se nalazi na stotinjak kilometara od većeg i poznatijeg Isla de la Juventud. Sprud dugačak oko 25 kilometara širok je tek 3 kilometra, ali drugi je po veličini u karipskom arhipelagu.

cayo-largo-1

Slavni gosti

Cayo Largo nekad je bio baza pirata, a vjeruje se da ga je i Kristofor Kolumbo posjetio na drugoj ekspediciji. Danas na tom prekrasnom sprudu nitko ne živi, ali privlači i domaće posjetitelje koji ondje dolaze po svoju dozu bijega od svakodnevice u morskoj divljini, uživanju u otkrivanju školjkica i ispijanju koktela.

Na raspolaganju je pet rezorata između kojih vozi shuttle kako bi posjetitelji što lakše iskoristili sav potencijal otoka. Oni koji ne mogu bez dva kotača, razveselit će mogućnost unajmljivanja bicikala, a za desetak pezosa se može posuditi i ronilačka oprema.

Curaçao tajanstveni otok karipskog mora
Belize neotkriveni dragulj karipskog mora

cayo-largo-2

Sloboda bez odjeće

Iako se nudizam ne preporučuje, tolerira se na periferiji rezorata u označenim dijelovima, a sloboda kupanja i sunčanja bez kupaćih kostima uobičajena je i na skrivenijim plažama.

Iako je Cayo Largo omiljen tijekom cijele godine, tijekom rujna i listopada su temperature nešto više, ali je zato u to vrijeme manje turista. Iako su Kubanci vrlo uspješni u smanjivanju broja komaraca, kad padne mrak na plažama se mogu osjetiti.

cayo-largo-4

Umjetnost na nebu

Sanjate li o svjetlucavom bijelom pijesku, koraljnim grebenima oko kojih se vrzmaju neodoljivo šarena morska bića, kao i all-inclusive rezortima, Cayo Largo će ispuniti sva očekivanja.

Promatranje zalazaka sunca s koktelom ili čašom izvrsnog ruma u ruci te kupanje u prirodnim slanim bazenima pod kokosovim palmama recept je za užitak koji se svakodnevno prepisuje na prekrasnom pješčanom sprudu. Osim kornjača, živopisnih ribica i iguana, ondje možete susresti i plamence u šetnji plažom.

cayo-largo-3

Playa Sirena

Najljepša plaža Cayo Larga, a prema mišljenju mnogih i najljepši komadić raja na Kubi nalazi se na zapadu otoka.
Dva kilometra pijeska koji svakim korakom mazi stopala i azurno more, uživo je ljepše nego na bilo kojoj razglednici.

cayo-largo

Uživate li u toplom moru, izležavanju na suncu, ali i mogućnosti hlada, Sirena se ne propušta. Ondje se osim brojnih Europljana i Kanađana može susresti i domaće stanovništvo, što je za kubanske plaže rijetkost.

Posjetitelje spaja strast prema vodenim sportovima, ronjenju, jedrenju, kao i odbojci ili nogometu na pijesku. Od travnja do rujna kornjače na Sireni polažu svoja jaja, što je savršena prilika za promatranje tih simpatičnih životinja.

cayo-largo-5

Rajska plaža

Uz Sirenu, Paradiso je najljepša plaža na otoku. Kad se more uznemiri i na okolnim plažama se izvjese crvene zastave, Paradiso je i dalje otvoren zahvaljujuči specifičnom položaju i zaštiti koju pruža pijesak.

Obožavatelji valova ondje će ostati razočarani jer je more većinom mirno. Oni koji rano rane i uhvate prvi jutarnji shuttle uhvatit će mjesto u hladu, a požele li cijeli dan uživati u mirnom moru i mekom pijesku, mogu u dogovoru s hotelom ručati na plaži.

cayo-largo-6

Cayo Iguana

Otočić i rezervat iguana jedan je od najvećih te vrste u svijetu. Šetnja divljinom i promatranje tih neodoljivih životinja iskustvo je koje se zauvijek pamti. Stotine prijateljskih guštera koji se slobodno kreću zaslužni su za jedinstven doživljaj. Posjetiteljima su na raspolaganju jednodnevni ili poludnevni izleti koji uključuju putovanje jahtom ili katamaranom i prema želji, ronjenje.

gušter

cayo-iguana

Facebook Like Button