Cannelloni punjeni s kremom od kestena prema receptu Ane Grgić Tomić

Pravo je vrijeme za obožavane kestene. Ana Grgić Tomić, chef kuhinje hotela Esplanade, ovaj tjedan nam otkriva izvrstan recept za cannellone s punjenjem od ukusnih plodova kestena.

A OVDJE otkrijte još jedan ukusan recept s kremastim kestenima prema receptu Ane Grgić

Minestrone ukusna slastica od kestena

cannelloni

Recept za cannellone punjen s kremom od kestena
Sastojci za recept:

10 dag maslaca
10 dag šećera u prahu
2 bjelanjka
10 dag brašna
5 dag kakao praha

Priprema recepta:

Maslac mijesati sa šećerom dok ne postane pjenast, dodati tučeni snijeg od bjelanjaka.
Na kraju lagano umiješati brašno i kakao.
Smjesu razmazati na pleh i peći na 180*C 5 min.

Sastojci za mouse od kestena

2 jaja
2 žutanjka
500 ml tučenog slatkog vrhnja
10 dag pirea od kestena
10 dag šećera
20 dag čokolade

Priprema recepta:

Na pari miješati jaja, žutanjke i šećer, kad se zapjeni dodati čokoladu i kesten pire, lagano kuhati.
Kad se čokolada otopi maknuti s vatre i dodati tučeno slatko vrhnje.
S ovom smjesom puniti pečene cannellone.

Dobar tek!

Recept: Ana Grgić Tomić
Uz dopuštenje Esplanade Zagreb Hotel (sve fotografije)

Facebook Like Button