Isprobajte dva recepta molekularne gastronomije Marina Rendića

Isprobajte dva recepta hrvatskog chefa i istaknutog predstavnika molekularne gastronomije Marina Rendića.

Sorbeto od skute na biskvitu od maslinovog ulja

Biskvit:
480 g jaja
360 g šećera u prahu
480 g brašna za kolače
4 g praška za pecivo
200 g jogurta
120 g maslinovog ulja
Korica od pola limuna

Sorbeto:
150 g skute
50 g jogurta
12 g limunovog soka
65 g vode
30 g šećera
20 g glukoze

Zrak od kupinovog vina:
Kupinovo vino
šećer
lecitin

Priprema biskvita: U zdjeli miksamo jaja i šećer oko 15 minuta najvećom brzinom. Kada dobijemo gustu i pjenastu smjesu polagano dodajemo brašno i prašak za pecivo, zatim jogurt, ulje i limunovu koricu. Kada su svi sastojci dobro povezani, prebacimo ih u željeni kalup te pečemo 18 minuta na 175°C.

Priprema sorbeta: Ugrijemo vodu, šećer i glukozu, te miješamo dok se šećer ne rastopi. Dodamo preostale sastojke, dobro izmiješamo i zaledimo.
Da bismo dobili zrak od kupinovog vina, valja zakuhati vino i šećer. Kad maknemo tekućinu s vatre dodamo lecitin, štapnim mikserom zapjenimo te pokupimo vrh pjene. Na tanjur serviramo biskvit sa sorbetom, a na vrh dodamo zrak od kupinovog vina.

Čari novigradskog mora

Namirnice:
2 veća brancina
Morska trava ili alge
Prah od crne morske spužve(morsku spužvu dehidriramo i sameljemo)
Maslinovo ulje
Sol i papar
kapesante
bosiljak

Priprema: Brancin očistimo, izfiletiramo i odstranimo kožu. Ribu izrežemo na odreske, posolimo ih te poširamo u malo vode s maslinovim uljem. Nakon toga ih kratko ispečemo u tavi na maslinovom ulju. Dehidriranu morsku travu ispržimo u ugrijanom ulju. Od ulja, soli, bosiljka i kapesanta napravimo emulziju te ju serviramo na ugrijani kamen uz ribu, morsku travu, i prah od spužve.

Prepustite se kulinarskoj pustolovini bez razmišljanja. Emulzije i praškove na odjeći i drugim tkaninama odstranit će novi Ariel 3D Activ s jedinstvenom formulom koji prodire duboko u vlakna materijala i pruža besprijekornu čistoću.

UZ DOPUŠTENJE ABRAKADABRA KOMUNIKACIJA (fotografija)