
Hutspot je nizozemsko narodno jelo od govedine, graha i povrća, iznimno hranjivo, krepko i iskonsko kao jelo u loncu.
OVDJE pronađite još jedan ukusan tradicionalni nizozemski recept
Nizozemska gusta juha od graška Erwtensoep
Slični sastavi postoje i u drugim zemljama pa tako na primjer, francuski hochepot ili engleski hotchpotch. Prema izvornom receptu nareže se kuhano meso na kocke i izmiješa sa pirjanim povrćem. Ipak jelo izgleda ukusnije ako se meso nareže na ploške i položi na povrće. U slučaju da ne volite kašu od povrća na stol možete iznijeti i nedrobljene mrkve, grah i krumpir.
Sastojci za nizozemski recept od govedine – Hutspot
300 g bijelog graha
500 g goveđih prsiju ili rebara
500 g mrkve
1 kg krumpira
100 g maslaca
1 lovorov list
zelenje za juhu
3 glavice luka
1 svežnjić peršina
Priprema za recept:
Grah namočimo preko noći a sljedećeg dana ga dopola skuhamo u vodi u kojoj je bio namočen. Meso kuhamo otprilike dva sata s lovorovim listom i zelenjem za juhu u blago posoljenoj vodi.
Mrkve očistimo, krumpir ogulimo. Oboje narežemo na kockice i pirjamo ih sa nasjeckanim lukom, grahom i mesom. Kada je meso kuhano, izvadimo ga i narežemo na ploške.
Povrće temeljito izdrobimo, položimo na pladanj za posluživanje, prelijemo preprženim maslacem i pospemo nasjeckanim peršinom. Meso položimo na povrće.
Piše: Wish.hr
Fotoografija: Foodie Baker
