Janjetina s medom

Janjetina je jedno od glavnih jela u Australskoj kuhinji i može se pripremiti na više načina zato Vam predlažemo da pripremite ovaj ukusan recept.

Sastojci:
1 janjeći but
6 čena češnjaka
2 velike žlice mustard senfa (sa zrncima)
2 žlice meda
grančice svježeg ružmarina
1 dcl vode
1/2 dcl bijelog vina

Priprema:
Potrebno je pripremi marinadu od mustarde senfa, meda, češnjaka i ružmarina te janjeći but marinirati u tako pripremljenoj marinadi.
But se zareže na dvadesetak mjesta oštircom noža i u to se umetne češnjak. Senf i med se izmiješaju i premaže se cijeli but, te se na kraju još stavi i ružmarin na but.
Tako pripremljen janjeći but stavi se u posudu za pečenje, zalije se okolo vodom, a može se po želji dodati mrkva i krumpir. Sve se prekrije folijom i lagano se peče na 130 C negdje između
4 do 5 sati. Pred kraj se but zalije i vinom. Zadnji sat potrebno je posudu otklpoiti i peći na 200 C otklopljeno kako bi but dobio hruskavu koricu.

Dobar tek!