Jelka pita

Sočna pita u kombinaciji s orasima i čokoladom.

Sastojci
PRHKO TIJESTO:
10 dkg margarina,
1 žumanjak,
1 žlica šećera,16
dkg brašna(sa 1/2 praška za pecivo) i
3 žlice vode.

BISKVIT-
5 žumanjaka,
20 dkg šećera ,
8 dkg mljevenih oraha,
10 dkg naribane čokolade,
3 žlice brašna i pola praška za pecivo
i 6 bjelanjaka.

KREMA:
4 dl mlijeka,
4 žlice gustina,
20 dkg šećera u prahu,
10 dkg čokolade za kuhanje i
10 dkg margarina za kreme.

Priprema: Od 10 dkg margarina,1 žumanjka, 1 žlice šećera,16 dkg brašna(sa 1/2 praška za pecivo) i 3 žlice vode zamijesiti prhko
tijesto.Staviti ga u hladnjak na pola sata.Zatim razvaljati i staviti u lim namazan uljem i posut brašnom.Veličine 30×40 cm.

BISKVIT:5 žumanjaka,20dkg šećera,8 dkg mljevenih oraha,10 dkg čokolade(samljevene u mlinu za orahe),3 žlice brašna(sa 1/2 pola
praška za pecivo) i na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.Smjesu izliti na koru od prhkog tijesta te sve skupa peći
15-20 min. na 180*C.KREMA:4 žlice gustina ukuhati u 4 dl mlijeka Kad se smjesa ohladi dodati 20 dkg margarina za kreme izrađenog sa 20 dkg šećera u prahu.Kremu namazati na pećeno i ohlađeno tijesto. Na kraju cijeli kolač premazati sa čokoladnom glazurom.

Autorica: ANKICA ŠIŠAK
Slike: ANKICA ŠIŠAK