Kineska jela, poput ovog recepta za kineski povrtni lonac, svima su draga, jednostavna su i ukusna te se mogu poslužiti i kao ručak i kao fina večera. Povrće je uvijek pravi izbor koji nam donos obilja nutritivnih vrijednosti, a ovaj je recept zaista jednostavan za pripremu i više nego ukusan kao glavno jelo.
OVDJE vas čeka i recept za Kineske spring rolice kojima nećete odoljeti
Sastojci za recept:
200 g riže dugog zrna
250 g brokule
2 mrkve
3 koluta ananasa
2 žlice ulja
1 vrećica (ili staklenka) slatko-kiselog umaka s povrćem
50 g cashew oraščića
malo soli (po želji)
Priprema recepta:
Rižu skuhajte prema uputama proizvođača s ambalaže. Mrkvu ogulite i izrežite na tanke trake dužine oko 5 centimetara. Ananas narežite na kockice. U dubokoj tavi zagrijte ulje i propirjajte očišćenu brokulu i mrkvu. Dodajte u sve 1 dcl vode i poklopljeno pirjajte 7 minuta. Zatim u sve dodajte ananas i slatko-kiseli umak još vrlo lagano propirjajte svega 1/2 minute i po želji posolite.
Rižu s gotovim umakom poslužite u zdjelicama i jelo pospite s cashew oraščićima.
Dobar tek!
Fotografija: Pixabay