Kineski povrtni lonac

Kineska jela su svima draga, jednostavna su i ukusna te se mogu poslužiti i kao ručak i kao fina večera. U vrijeme izobilja povrća donosimo vam recept jednostavan za pripremu, a odličan za jelo.

Sastojci za recept:
200 g riže dugog zrna
250 g brokule
2 mrkve
3 koluta ananasa
2 žlice ulja
1 vrećica (ili staklenka) slatko-kiselog umaka s povrćem
50 g cashew oraščića
malo soli (po želji)

Priprema recepta:
Rižu skuhajte prema uputama proizvođača s ambalaže. Mrkvu ogulite i izrežite na tanke trake dužine oko 5 centimetara. Ananas narežite na kockice. U dubokoj tavi zagrijte ulje i propirjajte očišćenu brokulu i mrkvu. Dodajte u sve 1 dcl vode i poklopljeno pirjajte 7 minuta. Zatim u sve dodajte ananas i slatko-kiseli umak još vrlo lagano propirjajte svega 1/2 minute i po želji posolite.

Rižu s gotovim umakom poslužite u zdjelicama i jelo pospite s cashew oraščićima.

Dobar tek!
Fotografija: Pixabay

Facebook Like Button