Luksuzni vlakovi Indije

Indija je oduvijek bila zemlja kulturne i tradicionalne raznovrsnosti, zemlja u koju se odlazi s velikim očekivanjima za spoznajama i doživljajima jednog dalekog mnogoljudnog svijeta.

Ovu zemlju još uvijek obavijenu mnogim zanimljivim tajnama moguće je posjetiti na mnogo načina, ali sigurno bi je bilo zanimljivo razgledati vozeći se u vlakovima koji putuju njenim dugim prugama kroz cijelu zemlju.

Upoznajte i doživite čari Indije putujući u savršenoj udobnosti komotno razgledavajući sva njena veličanstvena prostranstva. Indija je ispresijecana velikom željezničkom mrežom, a putnicima su na raspolaganju brojna luksuzna putovanja udobnim vlakovima.

Donosimo vam pregled nekoliko zanimljivih tura koje će vam pružiti potpuno novi doživljaj Indije
Palace on Wheels

U putovanju vlakom Palace on Wheels, koje traje osam dana, proputovat ćete kroz mnoge gradove i mjesta kao što su Delhi, Jaipur, Sawai Madhopur, Udaipur, Jaisalmer, Jodhpur, Bharatpur-Agra.

palace-on-wheel

Palace on Wheels svojom rutom uglavnom prolazi kroz indijsku državi Rajasthan. Vagoni ovog vlaka u svojoj su bogatoj povijesti bili korišteni za udoban prijevoz samih maharadža.

Vlak je bio upogonjen od 1982. godine i predstavlja perjanicu indijskih željeznica. Vlak se sastoji od 14 klimatiziranih salona koji su nazvani po pokrajinama Rajasthana.

U svakom salonu nalaze se 4 kabine s kupaonicom, telefonom a dekorirani su s platnenim tapetama i rustikalnim ukrasima. Posluga zvana “Khidmatgar” na raspolaganju je 24 sata a dva restorana nude rajasthansku, indijsku, kinesku i europsku kuhinju.

Među značajnije znamenitosti koje se posjećuje spada posjet Jaipuru, poznatog po građevinama ružičaste boje, zatim Agri te Bharatpuru prekrasnom ptičjem rezervatu.
Putnicima će na putovanju biti prezentirani mnogi povijesni narodni plesovi Indije od kojih su najfascinantniji Ghoomar, Chari, ples vatre, Terah Thali i Kalbeila.

Maharaja Express

U putovanju dugom 8 dana Maharaja Express će putnike provesti kroz Delhi, Agru, Ranthambore, Jaipur, Bikaner, Jodhpur, Udaipur, Balasinor sve do Mumbaija.

Kao što mu ime nagoviješta glavna odredišta ovog vlaka su mjesta u slavnom Rajasthanu, najpoznatijoj državi po svojim slavnim maharadžama. Između ostalih zanimljivosti najviše se ističe posjet svjetski poznatom Taj Mahalu, Nacionalnom parku i susretu s tigrovima te posjeti hramu Khajuraho.

Putnici će također uživati u pustinjskim krajolicima i najvećem svjetskom parku fosila. Osim različitih mjesta koje će se razgledati putnici se mogu upoznati s kulturom, poviješću i folklorom kraja u kojima vlak staje.

maharajas-express-1

Maharaja Express opremljen je sa sadržajima koje inače nude hoteli s pet zvjezdica, a svojim gostima pruža kraljevski ugođaj.

Sve kabine imaju televizor, DVD uređaj, telefon, internet, kupaonicu i sigurnosni sef. Posluga je na raspolaganju 24 sata kao, a dva restorana i bar s užitkom nude veliki izborom najfinijih vina.

Indian Maharaja Express

U osmodnevnom putovanju vlakom Indian Maharaja Express, koji polazi iz Delhia, obilazi se Agra, Jaipur, Sawai Madhopur, Udaipur, Aurangabad, Aurangabad sa zadnjom stanicom u Mumbaiju.

indian-maharaja-express

Još jedan vlak koji na svojoj ruti prolazi kroz najživopisnije predjele Rajasthana i ostalih neobičnih država Indije. Svaki od 11 vagona sadrži po četiri luksuzna kupea a dva vagona raspolažu s predsjedničkim apartmanima.

U svakom od vagona na raspolaganju je nasmijana posluga. Uz dva vrhunska restorana gosti mogu uživati u dnevnom boravku s televizorom, a gosti željni odmora uz dobru knjigu naići će bogatu biblioteku.

Oni koji svakodnevno vježbaju ne trebaju zanemariti svoje navike, jer vlak ima gimnastičku dvoranu poslije koje se mogu opustiti uz vrhunsku masažu, a na raspolaganju je i parna kupelj.

Royal Rajasthan on Wheels

Sedmodnevno putovanje vlakom Royal Rajasthan on Wheels počinje u Delhiju nakon čega se obilazi Jodhpur, Udaipur, Chittorgarh, Sawai Madhopur, Jaipur, Khajuraho, Varanasi, Agra te se vraća u Delhi.

royal-rajastan-on-wheels

Na putovanju ovim vlakom posjetiti obilazi se Varanasi koji je poznat kao najstariji grad svijeta, a u kojem dominiraju raskošni hramovi. U periodima izlaska iz vlaka i obilaska okoline svatko ima priliku uživati u jahanju na slonovima, uvijek privlačnom safariju ili posjeti i razgledavanje brojnih povijesnih muzeja.

Vlak privlači svoje putnike s dvije vrste apartmana pod nazivom Bravura i Deluxe. Oni su opremljeni najsuvremenijim modernim sadržajima namijenjeni onim putnicima koji žele imati savršen spoj svojih navika s potpunim doživljajem indijskih bogatstava.

Ovaj vlak ističe se od ostalih zbog zamjetno velikih prozora kroz koje panoramski pogled na krajolik donosi spektakularan doživljaj. Dva vrhunska restorana i dnevni boravak s knjižnicom donosi dodatnu udobnost i luksuz u proputovanju.

Deccan Odyssey

deccan-odyssey
“Plava limuzina na kotačima” , kako zovu popularno ovaj vlak, nudi desetak mogućnosti od dvodnevnih do osmodnevnih putovanja, a putnicima je na raspolaganju 13 vagona s luksuznim smještajem i vrhunskom uslugom. Deccan Odyssey je nastao kao odgovor na veliki uspjeh vlaka “Palace on Wheels”.

Njegova specifičnost je u tome što svojim putnicima nudi “duhovna” putovanja s posjetom drevnim hramovima u Maharashtri, indijskim arhitektonskim čudima te posjet povijesnim mjestima ili uživanja u bogatoj flori i fauni u nacionalnim parkovima.

The Golden Chariot

golden-chariot
Sedmodnevno putovanja u Golden Chairotu započinje u Bangaloreu te se nastavlja preko Mysorea, Hassana, Hospeta, Badamia, Goe s povratkom u Bangalore.

Prolazak na proputovanju kroz indijske države Tamilnadu i Keralu ostavljaju neizbrisiv trag u sjećanju. Obilaze se Biser Orijenta Gou, Hampi, grad ruševina koji se nalazi na UNESCO-ovom popisu kulturne baštine te poznati Hoysala hramovi. Svakako se obilaze prekrasni nacionalni parkovi i rezervati za egzotične životinje.

Vlak je opremljen s 26 dvokrevetnih soba čiji su interijeri ukrašenim mnogobrojnim tradicionalnim rezbarijama i slikama. Dva restorana nude i vegetarijansku kuhinju, a unutrašnje uređenje restorana nadahnuto je lokalnim stilom. Uz bar putnicima je na raspolaganju teretana, spa i soba za masažu.

Royal Orient

royal-orient
Krenete li na osmodnevno putovanje s ovim vlakom koje započinje u Delhiju a nastavlja se kroz Chittorgarh, Udaipur, Junagarh, Veraval, Somnath, Sasan Gir National Park, Ahmedpur, Mandvi, Palitana, Sarkhej, Ahmedabad i Jaipur nikako nećete pogriješiti, jer vas čeka pregršt iznenađujućih ljepota Indije.

Royal Orient svojom trasom prolazi kroz države Gujarat i Rajasthan a u sklopu putovanja svatko će uživati i upoznati se i s poznatim tradicionalnim Dandiya i Garba plesovima.

Savršena posluga i opremljenost kabina te gastronomska ponuda na ovom putovanju otklanjaju svaku sumnju u potpuno bezbrižno proputovanje kroz čudesnu zemlju Indiju.

Piše: Wish.hr
Fotografije: Simon Pielow,

Facebook Like Button