Marinada od tamnog piva za svaršeni mesni okus

U suradnji s Marinom Obradović, gastro blogericom koja se krije pod imenom Priče jedne kuhače otkrivamo recept za Roštilj marinadu od tamnog piva.

Sastojci za recept

1,5 dcl Stout 4.2 piva by 5th Element
1/2 dcl ulja po želji
2 žlice meda
4 režnja sitno sjeckanog češnjaka ili 1 žlica češnjaka u prahu
1/2 žličice papra
1 žličica crvene paprike
1/2 dcl soya sosa
Sok od pola limuna
Ribana korica 1/2 limuna

Priprema:

Pomiješajte sve sastojke, dodajte meso te ostavite da se marinira minimalno 24 sata prije pečenja. Za vrijeme pečenja meso lagano premazujte preostalom marinadom. Ova marinada može poslužiti i za pečenje mesa u pećnici u kom slučaju marinirano meso prekrijte folijom, lagano pecite na 150°C i svakih pola sata zalijevajte marinadom u kojoj se meso peče.

U ovom slučaju prije mariniranja napravite nekoliko rupa na površini mesa kako bi pivo ušlo u unutrašnjost.

Uz dopuštenje: Paradigma (sve fotografije)