Najneobičniji kafići svijeta na koje smo naletili

Dosadilo vam je ispijati jutarnju kavu u svakodnevnim kafićima? Pogledajte kakvih sve konceptualnih kafića ima u svijetu. Ako ćete biti u prilici svratite u jedan od ovih neobičnih lokala i ludo se zabavite!

Depeche Mode Baar, Tallinn, Estonija

DM-Pildid
Volite Depeche Mode? Ili još bolje: jeste li zagriženi obožavatelj kojem njihovih pjesama nikada nije dosta? U glavnom gradu Estonije, Tallinu i Depeche Mode Baaru, koji je izvrstan tematski kafić odnosno cijeli interijer je oblijepljen slikama ove slavne elektro grupe.

Dok ispijate koktel s imenom poput  ˝Master and Servant˝ ili ˝Personal Jesus˝, možete gledati spotove i filmove o grupi koji se neprestance prikazuju na video zidu kafića, ili pak plesati i uživati u glazbi – moramo li uopće napominjati čijoj?

Ako vam se mjesto na kojem se cijelo vrijeme pušta Depeche Mode čini kao vaša verzija raja, još će vas više razveseliti podatak da u Tallinnu postoje čak dva kluba posvećena vašoj omiljenoj grupi, i to tik jedan do drugog.

Baobab Tree Bar, Modjadjiskloof, JAR

baobab-bar
Ako bi vam se ideja o kafiću na drvetu već činila krajnje egzotičnom, što biste tek rekli na kafić u drvetu?
Potonje je upravo ono što možete iskusiti u neobičnom ambijentu Baobab Tree Bara u Južnoafričkoj Republici, kafiću koji se nalazi u šupljoj unutrašnjosti najvećeg baobab drveta na svijetu.

Ovo šest tisuća godina staro stablo može ugostiti dvadesetak posjetitelja odjednom, a budući da Baobab Tree Bar posjećuje oko sedam tisuća ljudi godišnje, može se lako dogoditi da za vas ne bude mjesta. Budite strpljivi kako biste se mogli pohvaliti da ste popili piće na zaista jedinstvenoj lokaciji!

The Red Sea Star, Eilat, Izrael

kafic-izrael
Osim u unutrašnjosti drveta, jedno od neobičnih mjesta na kojem možete popiti piće je i – pod vodom.

Za takvo jedinstveno iskustvo pobrinuti će se izraelski The Red Sea Star – >prvi podvodni bar na svijetu.

Uz to što u njemu možete uživati u pogledu na bogat život tropskog podmorja bez da navučete odijelo za ronjenje, The Red Sea Star nudi i spektakularni, nesvakidašnji interijer – stolice izgledaju poput meduza i hobotnica, a pod je u obliku zvijezde i prekriven je pijeskom (ne brinite – od pijeska vas štiti prozirni sloj, tako da ostaju samo one najbolje strane hodanja po pješčanoj plaži).

U kafiću dominiraju tople nijanse narančaste i crvene, zakrivljeni oblici te neobičan dekor koji se stapa s prirodom, što zajedno stvara izuzetan ugođaj koji je idealan za romantične trenutke.

Chill Out Cafe, Dubai, UAE

Cafe-Dubai
Na kafiće u kojima je apsolutno sve (do samih čaša!) izrađeno od leda ne morate naići samo u hladnim državama Sjeverne Europe ili zimskim mjesecima, već i – usred pustinjske žege Dubaija. 

Chill Out Cafe nudi pravo rješenje za bijeg od nesnosnih vrućina, i to na mrzlih minus šest stupnjeva Celzijusa. Ovaj kafić je prvi ledeni bar na Bliskom Istoku, te je jedini na svijetu koji poslužuje topla pića i hranu. 
Ne morate se brinuti ni oko nošenja tople odjeće – ulaz, koji košta sedamnaest američkih dolara, uključuje dizajnersku jaknu, cipele i rukavice, a dočekati će vas i piće dobrodošlice.

OVDJE saznajte zašto su Ledeni hoteli – mjesta koja se sve više traže

Beauty Bar, New York, SAD

beauty-bar
Bude li starinski frizerski saloni s ogromnim haubama za sušenje kose u vama nostalgiju?

Ako vam se dopada takva vrsta retro glamura, Beauty Bar bi mogao biti pravo mjesto za vas.

Frizerski salon iz 1950-ih preuređen je u neobičan lokal koji okuplja ludu i eklektičnu ekipu, a ideja ˝frizerskog bara˝ brzo se proširila iz New Yorka i na ostatak SAD-a, pa tako danas u desetak američkih gradova možete uživati ispijajući piće s glavom pod sušilom za kosu.
Pravu frizuru nažalost ne možete dobiti, no zato u večernjim satima možete dobiti manikuru i martini za samo deset dolara!

OVDJE saznajte koji su to restorani New Yorka koje obožavaju stanovnici Velike jabuke

Vampire Cafe, Tokio, Japan

U glavnom gradu Japana neobičnih i otkačenih sadržaja ne manjka, pa tako ni zaista nesvakidašnjih tematskih barova i restorana.

Jedna od ponuda unutar takvog šarenila je Vampire Cafe  čije ime već dovoljno nagoviješta kakav interijer možete očekivati – tu su raspela, prolivena krv, lubanje, pauci i teške grimizni zastori, a glavna atrakcija je lijes grofa Drakule.

Smješten u pomodnoj četvrti Ginza, Vampire Cafe nije samo turistička atrakcija već i popularno mjesto za sastanke, a osim u dobrom društvu možete uživati i u koktelima maštovitih naziva, npr. ˝Krvni ugrušak˝.

Eternity Bar, Truskavets, Ukrajina

kafic-ukraina
Ako ideja o vampirskom kafiću nije dovoljno morbidna za vas, što kažete na piće u ogromnom lijesu?

Kafić smješten unutar dvadeset metara dugačkog i šest metra širokog lijesa kojeg je izradilo lokalno pogrebno poduzeće postalo je najveća turistička atrakcija ukrajinskog grada Truskavetsa.

Unutrašnjost kafića uređena je u istom stilu te ispunjena ˝običnim˝ ljesovima i vijencima, a jela i pića također imaju prikladno morbidne nazive poput ˝Vidimo se u raju˝.
Eternity Bar definitivno nije za svakoga, no zasigurno će zaintrigirati pojedince sklonije crnom humoru i darkerskoj estetici.

Silvia Vidović

Facebook Like Button