Napravite najbolji tiramisu s konjakom

Tiramisu je desert i poslastica koja nam dolazi iz Italije, zemlje čiji stanovnici obožavaju kavu, mascarpone i još pokoju finu namirnicu koja je sastojak ovog nezaboravnog slatkog specijaliteta.

Volite li recepte s ukusnim mascarponeom OVDJE vam donosimo još jedan izvanredan recept s ovim finim sirom :)
Torta s kruškama, kakaom i mascarponeom

Ovoga puta donosimo jedinstveni recept za tiramisu koji osvaja okusom, jer je jedan od sastojaka i konjak. No, ako imate djecu ovaj recept možete napraviti i bez dodavanja konjaka.
Ovaj recept za tiramisu jednostavan je za napraviti, a poželjet ćete ga radi iznova i iznova :)

Sastojci za recept

25ml konjaka prema vašem izboru
6 jaja (od toga vam 2 trebaju za izradu bjelanjka, a od 4 ćete upotrijebiti samo žutanjak)
250 sira mascarponea
125 grama šećera
200 ml kave (ako volite slađi tiramisu onda u kavu dodajte šećera po želji)
Kakao u prahu
8 piškota

Priprema recepta za tiramisu

Zamutite 4 žutanjka i 3/4 šećera sve dok smjesa ne postane gusta, a onda ju stavite da se kuha na pari (u loncu zagrijete vodu da potiho ključa, a najbolje vatrostalnu zdjelicu iznad are da se posuda zagrije. Kada se zagrije maknite pažljivo vatrostalnu zdjelu s pare.
Zatim istucite bjelanjke, vrlo čvrsto, od 2 jaja i to s ostatkom predviđenog šećera za recept. Posebno umiješajte mascarpone u žutanjke sa šećerom koji su vam u vatrostalnoj zdjeli pa potom vrlo oprezno dodajte bjelanjke. Smjesa koju ste dobili treba pjenasta.

Piškote namočite u kavu zatim dodajte odabrani konjak (ovaj recept možete raditi i bez konjaka ako ga radite za djecu).

krema za tiramisu recept

4 piškote raspodijelite na dno 4 zdjelica ili vatrostalnu posudu u kojima ćete poslužiti mascarpone. Zatim ih prelijte slojem dobivene kreme pa na nju stavite još jedan red piškota i završite s još jednim slojem kreme.

tiramisu desert kakao

Tiramisu prekrijte i stavite u hladnjak da odleži 2 sata. Kada ga izvadite, rije samog posluživanja, pospite ga kakaom u prahu koliko želite.

Dobar tek!

Facebook Like Button