Njegujte očne kapke i riješite podočnjake na ispravan način

Posvetićemo malo prostora nečemu što najviše odaje zdravlje, stanje organizma, ali i godine jedne žene, a to su su nježni očni kapci i predio ispod očiju. Zašto baš kapci i nježna koža ispod očiju predstavlja dio lica kome treba posvetiti maksimalnu pažnju i njegu?

Koža oko očiju je izuzetno tanka i osjetljiva pa zato jako lako gubi elastičnost, što dovodi do bora. Zatim, na ovim mjestima dolazi do zadržavnja tekućine koja se nalazi u tkivu epiderma, a samim tim i do otoka kapaka.

U ovim slučajevima suzdržavanje od soli može malo ublažiti neželjenu pojavu natečenosti. Samo ni sa tim se ne smije pretjerivati. Koži oko očiju pažnja se posvećuje još u ranoj mladosti, a početak neophodne njege preporučuje se u 30. godini.

Izdvojeno:

> Dakle, mlade djevojke, ako su kratkovidne, obvezno trebaju nositi naočale. Često žmirkanje uslijed kratkovidnosti stvorit će brže nego inače bore oko očiju.

U kasnijim godinama, opet, umor i drugi uzroci utiču na stvaranje bora. Nijednoj ženi nije drago kad joj kapci dobiju izgled nabranih, teških i opuštenih “zavjesa”, a donji su izbrazdani borama. Ako do takvog stanja već i mora neminovno doći, neka to bude što kasnije:)

Kako spriječiti kožu da se što manje objesi?

Najbolji lijek za kožu oko očiju je san. Ali budući da i kapci imaju mišiće koji se dobro znaju ulijeniti i stoga opustiti, treba poduzeti mjere i “natjerati” ih na rad.
Gimnastika očnih kapaka je jedini način da se održi postojanost mišićnog tonusa.

Gimnastika za kapke

> Pritisnite čvrsto dlan na čelo i zatvorite oko. Kažiprstom druge ruke pritisnite kapak blizu trepavica i pokušajte otvoriti oko. Taj napor primorati će mišić da se pokrene, a to je upravo ono što želimo postići. Ovu vježbu za kapke treba ponavljati svaki dan.

> Mlaz hladnog tuša također tjera elastičnost vlakna kapaka da se kreću. razumije se, ovakvo tuširanje mora biti nježnije i blaže nego način na koji puštate mlaz na tijelo.

Pokožica kapaka i predio ispod očiju njeguju se masnim kremama, a izuzetno je dobar i jak, hladan čaj. Njime se navlaže oblozi/blazinice koje se onda redovito stavljaju prije i poslije spavanja, što redovitije. Blazinice se natapaju u čaju i drže se na očima cca 15 minuta.

Kako se nanosi krema na ove dijelove kože lica

Vrlo nježno, vrhovima prstiju natopite uljem ili kremom, namijenjenom predjelu oko očiju, i tapkajte blago po očnim kapcima i predjelu ispod očiju. Ova masaža aktivira krvotok u sitnim venama ispod kože što sprječava prerano starenje. Istu kremu umasirajte i u kožu prema sljepoočnicama.

Otečeni kapci

Ako su vam kapci otečeni potopite dva komada blazinica u slanu toplu vodu i stavite ih na oči (dvije čajne žličice na 1 litar vode)..
Ako vrećice ispod očiju nisu posljedica nekog unutarnjeg poremećaja u organizmu, onda ih se može lako osloboditi i stavljajući obloge od čaja lješnjaka, odnosno lješnjakovog lišća.

Treba znati da su vrećice ispod očiju najčešće posljedica kroničnog zatvora

Zbog toga se preporučuje što uravnoteženija prehrana, lišena teških jela, najbolje mediteranska prehrana, jer teška hrana puna začina opterećuje probavni trakt.

Svježe voće, povrće, u prvom redu zelena salata, svakako će goditi cijelom organizmu i vrlo brzo ćete primijetiti pozitivne pomake i promjene u cijelom organizmu, a odrazit će se i na pojavu podočnjaka.

Jaka kava, jaki čaj, i alkohol nisu preporučljivi, jedino od čajeva pozitivan učinak ima nježna kamilica koja se preporučuje popiti svako jutro.

Facebook Like Button