PRP – pomlađivanje lica vlastitom plazmom

Prirodan i vrlo siguran tretman koji je zadnjih godina postao skoro neizbježan u tretmanima anti aginga.

Ovaj postupak se izvodi tako da se pacijentu uzme mala količina krvi za postupak kojim se pripravi koncentrat trombocita i faktora rasta u plazmi.

Nakon toga se taj koncentrat ubrizgava ponovo u kožu na mjesta koja su problematična bilo da se radi o borama ili neželjenim ožiljcima.

Na taj način se koža i potkožno tkivo potiče na obnovu reakcijom koja se inače događa prilikom cijeljenja, koncentrirani trombociti i faktori rasta dovode matične stanice na određena mjesta i izazivaju reparaciju u svim slojevima.

Dio krvi po kojem je metoda dobila ime PRP (platelet rich plasma) ili u prijevodu plazma bogata trombocitima. Ovim postupkom na prirodan način pospješujemo regeneraciju i oporavak tkiva na licu te tako smanjujemo bore i poboljšavamo tonus kože.

Ključni dio u ovom postupku su podočnjaci i područje oko očiju

Također se postupak koristi za cijeljenje kroničnih rana, u ortopediji, implantaciji kao i u postupku obnove vlasišta kod alopecije.

Postupak traje oko sat vremena, liječnik vam uzme krv kao kod vađenja krvi za pretrage i posebnim postupkom se pripremi koncentrat koji se uz prethodnu anesteziju kože anestetskom kremom, ubrizgava pod kožu.

Poslije tretmana koža je crvena, moguća je i blaga podbuhlost i natečenost koji prolaze obično tijekom sljedećeg dana. Većina pacijenata se može odmah vratiti svojim dnevnim aktivnostima.

Koliko tretmana mi treba?

Prve rezultate vidimo već nakon prvog tretmana ali sa jednom odgođenom reakcijom jer je potrebno biološko vrijeme za vidljive promjene, koje se uoče kao jedno osvježenje i sjaj na licu, a bore i ožiljci su manje vidljivi.

Vaše vlastite stanice osiguravaju obnovu kolagena i elastina što daje dugotrajan rezultat. Preporučuje se tretman ponoviti tri puta u razmaku najmanje 6 tjedana ali je svakako potreban konzultacija i tretman se može prilagoditi individualno.

Dr. Jelena Jakić

Facebook Like Button