Proljetna fritata s mladim lukom

Odličan recept za proljetne dane. S obzirom da nam je sada u ponudi fini mladi luk treba ga isprobati u raznim kombinacijama. Donosimo vam izvrstan osvježavajući recept sa svježim proljetnim namirnicama.

Sastojci:
U ovom receptu se koristi samo zeleni dio luka, nasjeckan i pirjan.
2-3 vezice mladog luka
pol l mlijeka
3 jaja
3 žlice kukuruzne krupice
sol

Priprema:
Uzme se zeleni dio mladog luka, dobro opere, nasjecka i stavi u nauljenu tavu (teflonka ili keramička). Dinsta se na ulju, miješa se s drvenom kuhačkom, dok ne ispari višak vode i listovi reduciraju se. Za to vrijeme u jednu zdjelicu se stave jaja, mlijeko i kukuruzna krupica, stavi se soli po ukus (žličica i pol je najbolje). Pomiješajte ručnom mutilicom i izlijte u tavu na reducirane listiće luka. To se miješa, dok mlijeko ne ispari i masa postane čvrsta.

Dobar tek

P.S. Gotovo je za 10ak minuta, uz to se uzme domaći kukuruzni kruh i fantazija. Ovo je jelo redovito radila moja baka.

Tekst i Fotografije: IVANA KLANJČIĆ