Ptice Tanzanije

Promatrajmo zajedno Afričke ptice u Tanzaniji..

Čak i strastveni entuzijasti u birdwatchingu postati će konačno očarani Afričkim pticama, kao i hard core putnik koji je svoj put posvetio i isplanirao kako bi posjetio određene ptice, koje je imao na umu. Diljem kontinenta mogu se pronaći zanimljive vrste, iako se neka područja ističu s velikim brojem raznolikih ptica.

Promatranje ptica u Tanzaniji

Kao ljubitelj prirode s posebnim interesom za avifauna, želite posjetiti odlično odredište koje ima više od 1000 vrsta ptica prijavljeni pod svojim imenom. Tanzanija je jedna od tri najvećih afričkih destinacija s takvim velikim brojem ptičjih vrsta. Postoji najmanje osam od deset Afričkih endemskih obitelji ptica na jednom mjestu.

Tanzanija nudi zanimljivu mogućnost pronalaska ptica kroz miombo šumu te širom rijeke Rufiji u Selous Game Rezervatu, koji se posebno ističe u Africi. Jednako tako, Ruaha Nacionalni park je dom mnogih istočno afričkih vrsta koje ne mogu pronaći bilo gdje južnije,

Posebnim izletom na Udzungwa planinu možete pronaći nevjerojatne prizore, mjesto gdje se nalaze mnoge šumske ptice tipčne za istočne Ark šume, kao i dva vrlo ograničena endema: krilati Cinnyris te Udzungwa jarebica.

Tarangire Nacionalni park i jezero Manyara u Nacional Parkhave imaju posebno različite raspone vegetacije – a potonji ima gotovo 400 različitih vrsta ptica. Obično ćete naći flaminga i pelikana na samom jezeru, s visokim čizmama mnogih vrsta u plićaku.

Ljubitelj ste ptica i želite pronaći više o Tanzaniji?
Više pogledajte na njihovim stranicama Promatranje ptica u Tanzaniji

Tekst: Azra Terzić

Fotografije: Shutterstock, Sxc

Facebook Like Button