Putovanje kroz poznate burgundske vinograde

Prilikom posjeta treba maksimalno uživati u malenim, sporednim cestama te polako otkrivati čarobne burgundske vinograde. Možete se služiti u obilasku i vođeni aplikacijom na vašem pametnom telefonu:) Ono zbog čega većina posjetitelja iz cijelog svijeta dolazi ovamo su kušanja vina koja su učinila Burgundiju slavnom. Upoznajte se s Pinot Noirom ili Chardonnayem, i nevjerojatnim iskustvom vinskog turizma te vinogradima koji se uzgajaju na ovom području više od 2000 godina. Burgundija je i dom jedinstvenih starih obrta i cijenjene kulture vinarstva.

FONTENAY

U ovoj vinogradarskoj regiji posebno je to što je svako klimatsko područje službeno klasificirano već stoljećima. Svako od njih ima svoju povijest, a vinari i njihova vina imaju i dan – danas cijenjeni status koji koriste zbog tog jedinstvenog položaja i specifičnih klimatskih i geoloških značajki. Svako burgundisjko vino ima svoje lepeze okusa i bitne značajke te status u službenoj francuskoj klasifikaciji vina koji mora sadržavati naziv regije, selo, te oznake premier cru ili grand cru.

vina

Zabavna šetnja i degustacija vina u vinogradima Burgundije

Uz pomoć pametnog telefona i dvije aplikacije gosti mogu istražiti sva skrivena mjesta i vinograde. ClimaVinea nudi kartu klimatskih područja Burgundije objašnjavajući imena svake od njih, a pruža i informacije o svakom o čak 132 poznata vinograda. Balades en Bourgogne ili prevedeno šetnja Burgundijom ime je audio vodiča koji nudi detaljne informacije o Burgundijskim vinskim područjima koristeći i geolokaciju.

burgundija-1

Najposjećenije vinarije Burgundije

Najposjećenije vinarije su Maison Bouchard Ainé&Sons u Beauneu u kojima s polako uživa u degustaciji koja osvježava svih pet osjetila. Omiljeno mjesto vinoljubaca je i Château Corton André, u Aloxe Cortonu, na padinama planine Corton, gdje gosti mogu savršeno spoznati na degustacijama karakteristike vina pod klimatskim utjecajima ovog kraja.

burgundija-2

Najbolji smještaj

Kako bi boravak u regiji Beaune bio što udobniji mnogi ljubitelji vina preporučuju odsjedanje u izvanrednom hotelu s pet zvjezdica Relais & Chateaux te isprobavanje specijaliteta u mnogih vrhunskim gurmanskim restoranima koja se nalaze u okolini. Također je za svaku preporuku Hostellerie de Levernois smještenom u blizini Beaunea kao savršeno mjesto za početak istraživanja ove francuske vinogradarske regije.

vinski-podrum

Hostellerie de Levernois jedan je od polaznih točaka za istraživanje vinskih cesta i područja u Burgundiji, a nedavno je stavljen na UNESCO-ov popis svjetske baštine.

Beaune

Gurmansko iskustvo u hotelu s pet zvjezdica Relais & Chateaux

Relais & Chateaux je bajkovito lijep hotel smješten u raskošnom parku od pet hektara na samom rubu golf igrališta. Sa svoje 22 sobe, četiri velika apartmana te restoranom koji se ponosi Michelinovom zvjezdicom svakako spada u vrh ponude smještaja ove regije. Nezaobilazan je posjet izuzetnom vinskom podrumu i odličnom bistru. cijeli ambijent je osmišljen na način kako bi gost mogao u potpunosti uživati u šarmu Burgundije i njezinih vinograda.

Tekst omogućilo: Francusko veleposlanstvo u Zagrebu

Facebook Like Button