Putovanje kroz poznate burgundske vinograde

Prilikom posjeta treba maksimalno uživati u malenim, sporednim cestama te polako otkrivati čarobne burgundske vinograde. Možete se služiti u obilasku i vođeni aplikacijom na vašem pametnom telefonu:)

Ono zbog čega većina posjetitelja iz cijelog svijeta dolazi ovamo su kušanja vina koja su učinila Burgundiju slavnom. Upoznajte se s Pinot Noirom ili Chardonnayem, i nevjerojatnim iskustvom vinskog turizma te vinogradima koji se uzgajaju na ovom području više od 2000 godina.

Burgundija je i dom jedinstvenih starih obrta i cijenjene kulture vinarstva.

OVDJE saznajte zašto vina Burgundije imaju poseban identitet a zovu ih još klimati

FONTENAY

U ovoj vinogradarskoj regiji posebno je to što je svako klimatsko područje službeno klasificirano već stoljećima. Svako od njih ima svoju povijest, a vinari i njihova vina imaju i dan – danas cijenjeni status koji koriste zbog tog jedinstvenog položaja i specifičnih klimatskih i geoloških značajki.

Svako burgundijsko vino ima svoje lepeze okusa i bitne značajke te status u službenoj francuskoj klasifikaciji vina koji mora sadržavati naziv regije, selo, te oznake premier cru ili grand cru.

vina

Zabavna šetnja i degustacija vina u vinogradima Burgundije

Uz pomoć pametnog telefona i dvije aplikacije gosti mogu istražiti sva skrivena mjesta i vinograde. ClimaVinea nudi kartu klimatskih područja Burgundije objašnjavajući imena svake od njih, a pruža i informacije o svakom o čak 132 poznata vinograda.

Balades en Bourgogne ili prevedeno šetnja Burgundijom ime je audio vodiča koji nudi detaljne informacije o Burgundijskim vinskim područjima koristeći i geolokaciju.

burgundija-1

Najposjećenije vinarije Burgundije

Najposjećenije vinarije su Maison Bouchard Ainé&Sons u Beauneu u kojima s polako uživa u degustaciji koja osvježava svih pet osjetila. Omiljeno mjesto vinoljubaca je i Château Corton André, u Aloxe Cortonu, na padinama planine Corton, gdje gosti mogu savršeno spoznati na degustacijama karakteristike vina pod klimatskim utjecajima ovog kraja.

OVDJE pogledajte francusku vinska kartu koja će vam pomoći pri odabiru vina

burgundija-2

Najbolji smještaj

Kako bi boravak u regiji Beaune bio što udobniji mnogi ljubitelji vina preporučuju odsjedanje u izvanrednom hotelu s pet zvjezdica Relais & Chateaux te isprobavanje specijaliteta u mnogih vrhunskim gurmanskim restoranima koja se nalaze u okolini.

Također je za svaku preporuku Hostellerie de Levernois smještenom u blizini Beaunea kao savršeno mjesto za početak istraživanja ove francuske vinogradarske regije.

vinski-podrum

Hostellerie de Levernois jedan je od polaznih točaka za istraživanje vinskih cesta i područja u Burgundiji, a nedavno je stavljen na UNESCO-ov popis svjetske baštine.

Beaune

Gurmansko iskustvo u hotelu s pet zvjezdica Relais & Chateaux

Relais & Chateaux je bajkovito lijep hotel smješten u raskošnom parku od pet hektara na samom rubu golf igrališta.

Sa svoje 22 sobe, četiri velika apartmana te restoranom koji se ponosi Michelinovom zvjezdicom svakako spada u vrh ponude smještaja ove regije. Nezaobilazan je posjet izuzetnom vinskom podrumu i odličnom bistru. cijeli ambijent je osmišljen na način kako bi gost mogao u potpunosti uživati u šarmu Burgundije i njezinih vinograda.

Tekst omogućilo: Francusko veleposlanstvo u Zagrebu

Facebook Like Button