Kuhinje Afrike

Kus – kus s agrumima i povrćem

Donosimo vam recept za izvnredno ukusan i osvježavajući obrok koji nam dolazi iz Tunisa, gdje su temperature uglavnom visoke baš kao što su sada već i kod nas.

Kus-kus salata

Pripremite hranjivu salatu od Kus-kusa.

Afrička verzija baklave

Tradicionalan bliskoistočni desert koji se na sjeveru Crnog kontinenta spravlja s punjenjem od pistacija.

Mesna štruca na afrički način – Južnoafrički bobotie

Afrička verzija mesne štruce idealna je poslastica od mljevene govedine i sastojaka koje možemo nabaviti i kod nas, a donijeti će dašak osvježenja slasnih okusa za sve koji obožavaju mesne štruce.

Koshari vegetarijanski egipatski složenac iz tave

Koshari je nacionalno jelo Egipta, a ujedno zdrav i ukusan vegetarijanski obrok za svaku priliku.
Ovaj složenac iz tave brzo se i jednostavno priprema, a ako su vam dosadila uobičajena jela u vašoj kuhinji ovaj će recept biti pravo osvježenje.