Kuhinje Afrike

Mirisni recept za Matoke dolazi nam iz Kenije

Ukusno jelo Matoke priprema se najčešće u Keniji te je iznimno zanimljivo, jer je jedan od sastojaka i voće banana. Probajte, odlično je!

Vanilin trokutići sa smokvama i datuljama

Iz živopisne Kenije donosimo vam recept sa smokvom i datuljama.

Afrička verzija baklave

Tradicionalan bliskoistočni desert koji se na sjeveru Crnog kontinenta spravlja s punjenjem od pistacija.

Mesna štruca na afrički način – Južnoafrički bobotie

Afrička verzija mesne štruce idealna je poslastica od mljevene govedine i sastojaka koje možemo nabaviti i kod nas, a donijeti će dašak osvježenja slasnih okusa za sve koji obožavaju mesne štruce.

Koshari vegetarijanski egipatski složenac iz tave

Koshari je nacionalno jelo Egipta, a ujedno zdrav i ukusan vegetarijanski obrok za svaku priliku.
Ovaj složenac iz tave brzo se i jednostavno priprema, a ako su vam dosadila uobičajena jela u vašoj kuhinji ovaj će recept biti pravo osvježenje.