Kuhinje Afrike

Muffini od cappuccina i bijele čokolade

Recept za ove slasne muffine dolazi nam od chefa kuhinje resorta One & Only Nyungwe iz srca Afrike, raskošno lijepe Ruande gdje se ovaj luksuzni hotel i nalazi.

Tradicionalni specijalitet Mauricijusa curry od piletine i škampa

Da li ste pokušali spojiti piletinu sa škampima, a uz to obožavate curry? Mi smo ovo jelo i pripremili vlastitim rukama na veličanstveno lijepom otoku Mauricijusu.

Okusi i mirisi Mauricijusa hobotnica sa limunom

Savršeni okusi mora nezamjenjivi su, a ovaj izvrstan recept za salatu od hobotnice krije sočan zalogaj koji smo radili na radionici s chefom resorta Dinarobin Hotel Golf & Spa koji svojim gostima omogućava da nauče spretno izraditi ručak ili večeru.

Marokanski Tagine jelo nesvakidašnjih okusa

Marokanski Tagine najbolji je spravljen u originalnoj glinenoj posudi u živopisnim bojama, koja također nosi naziv tagine (tajine).

Marokanska salata s patlidžanom i slanutkom

Savršeno je vrijeme za pripremu jela od patlidžana! Blogerica katarina Štimac opet je pripremila savršenu večeru za cijelu obitelj. Podijelila je s nama sjajan recept!

Mirisni recept za Matoke dolazi nam iz Kenije

Ukusno jelo Matoke priprema se najčešće u Keniji te je iznimno zanimljivo, jer je jedan od sastojaka i voće banana. Probajte, odlično je!

Kuglice s kuminom i korijanderom

Ovaj vrlo ukusan recept dolazi nam iz Libije te je lagan za pripravljanje

Pileća tažina s limunom i maslinama

Donosimo vam odličan recept jednostavan za pripremu, a iznimno ukusan i hranjiv

Vanilin trokutići sa smokvama i datuljama

Iz živopisne Kenije donosimo vam recept sa smokvom i datuljama.

Kus – kus s agrumima i povrćem

Donosimo vam recept za izvnredno ukusan i osvježavajući obrok koji nam dolazi iz Tunisa, gdje su temperature uglavnom visoke baš kao što su sada već i kod nas.