Kuhinje Europe

Svježi patlidžani prava su poslastica na tanjuru, a ako im dodamo pelate od oguljenih rajčica u vlastitom soku te mozzarellu i parmezan ovaj sočan brzi recept poželjet ćete raditi i više puta u razdoblju od lipnja pa sve do studenog kada se patlidžan može nabaviti.

Tražite li savršen recept za osvježavajući desert koji će vas vratiti u tropske krajeve?

Na pravom ste mjestu! Ovaj jednostavan recept za mango sorbet idealan je za vruće ljetne dane, ali i savršena zdrava zamjena za klasične sladolede.

Nicoise salata je savršeni saveznik u danima kada nam treba laganija prehrana, više energije i dodatnih vitamina i minerala, a ovaj je originalni francuski recept za Nicoise salatu s tunom jedan od najtraženijih.

Mille feuille poznati je francuski klasik među slasticama, a možete ga osim s jagodama raditi i s nekim drugim voćem.

Ne znate što bi ste kuhali a željni ste isprobati nešto novo i to u nekom brzom receptu s tjesteninom? E onda Chef Zoran Ožegović za vas ima pravi recept.

Volim ljeto ne samo zbog sunčanih dana godišnjeg odmora provedenih na plaži nego i zato što ljeti mogu jesti sve moje omiljeno voće i povrće.

Sorbet, osvježavajući ledeni desert, ima dugu povijest koja seže čak do drevnih civilizacija. Riječ “sorbet” dolazi od arapske riječi “sharbat,” što zapravo znači osvježavajući napitak.

Sladoled od kave prema domaćem receptu prava je poslastica ljeta, a pravo je osvježenje kada ga još možemo guštati i kombinirati uz svoju omiljenu kavu u “našoj” šalici.

Spoj slatke jagode i pomalo ljutkaste rabarbare čini fantastičnu simfoniju za svačije nepce.

Ove punjene pogačice toliko su fine, a rapsodija okusa ovog tradicionalnog slovenskog jela okusima nas vodi u domaću kuhinju koju svi volimo.

Ovaj slatki čokoladni zalogaj obožavat će svi sladokusci koji teško mogu zamisliti slasticu bez čokolade.

Bazga je mirisna biljka bijelih, ljekovitih cvjetova koja cvate od sredine svibnja pa sve do lipnja, a od bazge možete napraviti prirodni sirup, sok, koktel ili bazgu u tempuri..