Puslice su sitni kolačići koji oduševljavaju svojim okusom svačije nepce, a savršeno su jednostavne za pripremu.
Tradicionalna talijanska pita rado je viđena delicija na blagdanskom uskrsnom stolu, a kako su Talijani poznati gurmani donosimo vam recept koji će vas oduševiti.
Fritata ili kako je negdje nazivaju fritaja sljubljuje jaja i šparoge, a uz toplu palentu pruža savršen užitak za nepca.
Creme brulee je desert koji ćete pronaći u francuskoj kuhinji kao neizostavnu poslasticu, a svi koji su jednom probali takozvanu “pečenu kremu” s hrskavom karameliziranom koricom željet će je kušati iznova i iznova.
Riba je uvijek izvrsna i zdrava namirnica na našem stolu, a ako ste razmišljali koji bi prilog stavili uz nju preporučujemo vam izvrstan namaz od krumpira i češnjaka – tradicionalna grčka Skordalia.
Donosimo vam dva recepta, jedan za hladnu juhu od lubenice, a drugi za ukusne grissine, koji se odlično kombiniraju jedan s drugim.
Ovaj jednostavan recept za zobenu kašu dolazi nam iz Engleske, a pogodan je kao hranjiv doručak ili međuobrok te je jednako ukusan i djeci i za odraslima.
Marocchino Fondente je jednostavan i ukusan recept koji vašoj kavi daje drugačiju notu. Idealan za ugodan početak dana ili popodnevnog odmora!
Na spomen najpopularnijeg tradicionalnog umaka bolognese mnogima rastu zazubice, a kako bi vam ispao dobro najbolje ga je raditi prema originalnom talijanskom receptu.
Grčka pita od špinata i sočnog feta sira izvrsno je osvježavajuće jelo koje u Grčkoj nosi ime Spanakopita i u tom dijelu Mediterana izuzetno je popularna.