Kuhinje Europe

Puslice sitni kolači sjajnog okusa idealni uz roze vino ili pjenušac

Puslice su sitni kolačići koji oduševljavaju svojim okusom svačije nepce, a savršeno su jednostavne za pripremu.

Uskršnja talijanska pita specijalitet je blagdanskog stola

Tradicionalna talijanska pita rado je viđena delicija na blagdanskom uskrsnom stolu, a kako su Talijani poznati gurmani donosimo vam recept koji će vas oduševiti.

Fritata sa šparogama i palentom za prste polizati

Fritata ili kako je negdje nazivaju fritaja sljubljuje jaja i šparoge, a uz toplu palentu pruža savršen užitak za nepca.

Creme brulee neodoljiva francuska poslastica

Creme brulee je desert koji ćete pronaći u francuskoj kuhinji kao neizostavnu poslasticu, a svi koji su jednom probali takozvanu “pečenu kremu” s hrskavom karameliziranom koricom željet će je kušati iznova i iznova.

Sjajan prilog uz ribu tradicionalni je grčki namaz Skordalia

Riba je uvijek izvrsna i zdrava namirnica na našem stolu, a ako ste razmišljali koji bi prilog stavili uz nju preporučujemo vam izvrstan namaz od krumpira i češnjaka – tradicionalna grčka Skordalia.

Hladna juha od lubenice i grissinina

Donosimo vam dva recepta, jedan za hladnu juhu od lubenice, a drugi za ukusne grissine, koji se odlično kombiniraju jedan s drugim.

Engleska zobena kaša doručak prepun zdravlja

Ovaj jednostavan recept za zobenu kašu dolazi nam iz Engleske, a pogodan je kao hranjiv doručak ili međuobrok te je jednako ukusan i djeci i za odraslima.

Kava koju ćete poželjeti za svako dobro jutro: Marocchino Fondente

Marocchino Fondente je jednostavan i ukusan recept koji vašoj kavi daje drugačiju notu. Idealan za ugodan početak dana ili popodnevnog odmora!

Originalni recept za umak Bolognese od govedine

Na spomen najpopularnijeg tradicionalnog umaka bolognese mnogima rastu zazubice, a kako bi vam ispao dobro najbolje ga je raditi prema originalnom talijanskom receptu.

Spanakopita: Grčka pita s feta sirom

Grčka pita od špinata i sočnog feta sira izvrsno je osvježavajuće jelo koje u Grčkoj nosi ime Spanakopita i u tom dijelu Mediterana izuzetno je popularna.