Kuhinje Europe

Pastrva za ručak – ukusan file od pastrve prepun je slatkih okusa

Pastrva je iznimno fina riba, a ovaj recept za file od pastrve izuzetno je jednostavan za napraviti, a ujedno je prebogat finim slatkim okusima riječne ribe.

Tapenada ukusni namaz od maslina i kapara donosi na stol mirise Provanse

Tapenada je jedan od najpopularnijih vrlo ukusnih namaza od mirisnog bilja, inćuna, maslina i kapara koji paše uz gotovo sva jela.

Voćna salata za doručak ili kao sjajan desert

U vrućim ljetnim danima, kad se poželimo osvježiti nekom hranom, prva nam je pomisao mirisna i sočna voćna salata, a ako hoćemo napraviti jednostavan detoks onda je voće opet zasigurno najbolji izbor za to.

Jagode Romanov najpopularniji su način pripreme jagoda

Najpopularniji način za pripremu svježih jagoda su one prema receptu Romanov.

Cvijetovi bazge u tempuri

Prefina bazga bere su u proljeće, a svi koji su isprobali ovu ljekovitu biljku znaju i da je ona savršena u kulinarskim receptima.

Brzi rižoto s vrganjima i finim sirevima

Kada vas obuzme glad, a s vremenom ste na Vi ovaj recept za talijanski rižoto od vrganja, sireva i rukole pripremit ćete za svega nekoliko minuta, a zadovoljstvo okusom će biti potpuno.

Gusta juha sa zelenim šparogama, piletinom i rižom

Proljeće obiluje finim i nutritivno vrijednim šparogama pa ih treba iskoristiti za ukusnu sezonsku juhu.

Keksi od kakaa, čokolade i lješnjaka savršeni su uz kavu ili čaj

Engleska je poznata po užitku popodnevnog odmora uz ispijanju finih čajeva, ali i najfinijih kava, uz koje se serviraju prhki keksi.

Napravite najbolji tiramisu s konjakom

Tiramisu je desert i poslastica koja nam dolazi iz Italije, zemlje čiji stanovnici obožavaju kavu, mascarpone i još pokoju finu namirnicu koja je sastojak ovog nezaboravnog slatkog specijaliteta.

Tjestenina s artičokama, piletinom i pancetom

Artičoke su momentalno kraljice kuhinja te smo stoga odlučili predložiti vam recept za fino i ukusno jelo s tjesteninom i ovom divnom povrtnicom.