
Lagan i ukusan prilog na bazi patlidžana začinjenih divljim medom i šećerom od cimeta sjajan su i zdrav dodatak okusa svakom ručku ili večeri.
Ovaj recept, engleskog chefa Ainsleyja Harriotta po kojem je pripremio patlidžane s divljim medom i šećerom od cimeta naprosto ćete obožavati.
OVDJE pronađite još nekoliko ukusnih recepata sa finim patlidžanom
Tradicionalni namaz od patlidžana Baba Ganoush
Patlidžani na turski – Imam bayildi
Marokanska salata s patlidžanom i slanutkom
Sastojci za recept:
3-4 manja patlidžana (narezati na kolutiće od 2 cm)
Kapljica ulja
Tempura smjesa za prženje
1 šalica glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
1 jaje
1 šalica ledeno hladne mineralne vode (možda će vam trebati malo više)
Za servirati
Sirovi med za prelijevanje
2 žlice šećera od cimeta
2 žlice šećera u prahu
Priprema recepta:
Zagrijte ulje u velikoj, neljepljivoj tavi na 170-180°C.
Pomiješajte brašno i prašak za pecivo u velikoj zdjeli i napravite malu udubinu u sredini. U zdjelicu ili staklenku dodajte jaje i mineralnu vodu te miješajte dok se sastojci ne sjedine.
Dodajte ovu smjesu suhim sastojcima cijelo vrijeme muteći. Imajte na umu da ćete možda morati dodati još malo vode ako je smjesa pregusta. Umočite kriške patlidžana u tijesto pazeći da ste ih u potpunosti obložili smjesom za prženje.
Pržite ploške patlidžana 3-4 minute dok ne porumene s obje strane. Izvadite Ostavite da se ocijedi na papirnatom ručniku.
Poslužite u zdjelicama, prelijte patlidžane medom i pospite ih šećerom.
Uz dopuštenje: Komunikacijski labaratorij
