Kuhinje Europe

Zima je pravo vrijeme za mandarine, te male, sočne plodove koji nas često podsjećaju na djetinjstvo i blagdanske dane. Osim što su ukusne, mandarine su i izuzetno zdrave!

Ako ste ikada imali priliku posjetiti Španjolsku, vjerojatno ste se susreli s mirisom svježe prženih churrosa koji se šire ulicama. Ova jednostavna, ali izuzetno ukusna poslastica dio je španjolske tradicije već stoljećima.

Jedna od najznačajnijih i najomiljenijih kuhinja svijeta nosi naziv talijanska kuhinja, a obuhvaća tipična i tradicionalna jela i namirnice specifične za područje Italije i nasljedstvo te predivne zemlje.

Kao barist, jedan od najvećih izazova je pronaći savršenu kombinaciju okusa koja spaja aromatične note kave s teksturom i okusom kolačića.

Francuska je domovina mnogih kulinarskih delicija, ali jedan od njenih najpoznatijih i najjednostavnijih “izuma” u kuhinji je zasigurno kultni sendvič Croque-Monsieur.

Pravljenje domaćeg vučenog tijesta može zvučati kao izazov, ali uz malo strpljenja i pravih savjeta, rezultat će vas oduševiti.

Nema ništa bolje od mirisa domaće savijače koji ispuni kuhinju dok se kolač lagano peče u pećnici. Savijača sa šljivama je jedan od onih kolača koji nas podsjećaju na djetinjstvo i na toplinu bakine kuhinje i zato su jedan od najpoželjnijih deserata.

Ljeto je pravo vrijeme za uživanje u knedlama sa šljivama, a ovaj recept koji vam donosimo nastao je u suradnji s poznatom food blogericom Tanjom Pastuović Klaić s Instagram bloga “Cookam i guštam“.

Ljeto je savršeno vrijeme za uživanje u osvježavajućim desertima koji su lagani i puni okusa. Naša preporuka za ovaj vrući period su košarice sa svježom bijelom kremom, kupinama i narančom.

Ako tražite desert, odnosno izvrsnu tortu, koji će oduševiti vaša nepca i impresionirati vaše goste, ne tražite dalje! Ova torta od mascarpone sira i jabuka savršen je izbor za sve prilike.

Spoj slatke jagode i pomalo ljutkaste rabarbare čini fantastičnu simfoniju za svačije nepce.

Donosimo najbolji recept za vrijeme Olimpijskih igara!