Kuhinje Europe

Sad se jedu krafne ili pokladnice: napravite najbolje

U vrijeme maškara, maškarade, popularne su krafne ili pokladnice.

Sekeli gulaš nezaobilazni recept zimske kuhinje

Nezaobilazni recept tradicionalne mađarske kuhinje zasigurno je Sekeli gulaš ili kako ga još zovu Szekely gulaš, specijalitet koji se spravlja od kiselog zelja, mesa, vrhnjem i finim začinima. Ovu vrhunsku domaću poslasticu kuhari preporučuju jesti u hladnijim danima.

Nizozemska gusta juha od graška erwtensoep

Ova tradicionalna gusta juha od sušenog graška, povrća i sušene svinjetine priprema od jeseni do zime a posebno mjesto u Nizozemskoj zauzima na novogodišnjem blagdanskom stolu kada se poslužuje kao specijalitet.

Pripremite tradicionalne božićne kolače i slastice

Blagdani Božića i Nove godine posebni su i zbog mirisa koja nas više nego ikada znaju vratiti u djetinjstvo.

Panettone s kremom zabaglione od kave

Bilo da pripremate jutarnje iznenađenje, ukusnu večeru s prijateljima, ručak ili slastan zalogaj, poznati tradicionalni talijanski slatki kruh panettone (doslovno “veliki kruh”) najbolji je odabir.

Palenta ili žganci u novom ruhu: Kad se spoje moderno i tradicija

Nekada jelo za siromahe, a danas kao dio menija fine-dining restorana, palenta ili žganci je prošla dugi put kroz kulinarsku povijest.

Patka u umaku od naranče

Pravo je vrijeme za ukusnu i sočnu patku spravljenu u umaku od naranče.

Krem juha od gljiva prema prema Jamieu Oliveru

Obožavam intenzivan zemljani okus ove glatke, kremaste juhe od gljiva – pravi kalsik.

Savršen dodatak svakoj juhi i salati – domaći kruton

Kruton su zapravo fino narezane kockice kruha, samo malo drugačije pripremljene, koje se mogu staviti kao dodatak svakoj juhi ili salati te tako mogu jela učiniti ukusnijima i bogatijima.

Sjajan engleski doručak: Pohana jaja

U Engleskoj se veliki doručak jede još od 17. stoljeća, a kako je ovaj prvi obrok u danu ostao izuzetno bitan,