Kuhinje Europe

Umak od oraha izvrstan je začin za tjesteninu, raviole i njoke

U svom domu pripremite pravi domaći umak od oraha koji će vas očarati svojom sočnošću, a jelima dati posebno fin okus.

Sendvič kojem nećete odoljeti za vaš doručak, užinu i večeru

Ovaj recept, za izvrstan i sočan sendvič, dolazi nam iz Engleske, a obožava ga za svoje goste pripremati chef Adam Smith.

Kruška Helena slatka rapsodija na nepcima biser je francuske kuhinje

Slastica kruške Helene ili Kruške lijepe Helene tradicionalni je biser Francuske kuhinje.

Jednostavni zapečeni oslić kojeg ćete pojesti do posljednje mrvice

Ako volite jednostavna i ukusna jela iz mora, pripremite ribu i isprobajte ovaj recept s oslićem koji će vam postati jedno od omiljenih jela.

Kamenice sa šugom od pjenušca savršena su ljetna delicija koju ne smijete propustiti

Jedinstvena tekstura, bogat okus i zanimljiva povijest kamenica, još od antičkih vremena pa sve do danas, svrstava ih u hvaljenu deliciju kojoj je teško odoljeti.

Ljetna salata s tunom pravo je osvježenje na vašem stolu

Jednostavan recept za savršen brzi ručak ili laganu večeru salata je s tunjevinom.

Zero waste veganska salata od dinje s Michelinovom zvjezdicom

Za sve koji već žive po principu zero weste donosimo izuzetno fin recept za vegansku salatu od dinje prema konceptu nagrađivanog chefa Paula Ivića.

Pripremite ribu i morske plodove prema receptima chefa Stjepana Bistričkog

Riba i riblji specijaliteti od orade, sočnog brancina i tune te razni plodovi mora poput omiljenih škampi i školjaka poželjni su dio ljetne trpeze, a ovih šest izvrsnih recepata vrlo ćete rado pripremati.

Sorbet od dinje koji ne deblja najukusniji je desert ljeta

Uz svega dva sastojka možete pripremiti osvježavajući desertod dinje, nemasni i bez šećera ovo je sorbet koji zadovoljava i najzahtjevnije gurmane, a možemo ga jesti bez imalo grižnje savjesti obzirom da ne deblja.

Organizirate proslavu? Donosimo sedam savjeta za sve praktične gurmane

Ovo je sjajan mali ljetni vodič za sve praktične gurmane i one koji to tek žele postati! Tradicionalna sezona proslava, roštilja i piknika tipična za ovo doba godine ukusnija je nego ikada prije!