Kuhinje Europe

Palenta ili žganci u novom ruhu: Kad se spoje moderno i tradicija

Nekada jelo za siromahe, a danas kao dio menija fine-dining restorana, palenta ili žganci je prošla dugi put kroz kulinarsku povijest.

Patka u umaku od naranče

Vrhunski gastro stručnjaci Marina Golubić i Alen Košćan donose savjete kako ukusne delicije pripremiti i u vlastitom domu.

Krem juha od gljiva prema prema Jamieu Oliveru

Obožavam intenzivan zemljani okus ove glatke, kremaste juhe od gljiva – pravi kalsik.

Savršen dodatak svakoj juhi i salati – domaći kruton

Kruton su zapravo fino narezane kockice kruha, samo malo drugačije pripremljene, koje se mogu staviti kao dodatak svakoj juhi ili salati te tako mogu jela učiniti ukusnijima i bogatijima.

Sjajan engleski doručak: Pohana jaja

U Engleskoj se veliki doručak jede još od 17. stoljeća, a kako je ovaj prvi obrok u danu ostao izuzetno bitan,

Kako pripremiti domaću granolu hrskavu zdravu i slasnu?

Donosimo ideje za slasne doručke: Kako pripremiti domaću granolu?

Mamina baklava

Donosimo vam recept “Mamina baklava”, jelo orijentalnog podrijetla, kojeg jednostavno svi obožavaju.

10 brzih recepata za salatu od tune

Sigurna sam da postoji bezbroj načina na koji se radi salata od tune ali želim podijeliti neke svoje najdraže recepte.

Začinjeni tofu i pečeno povrće za sve ljubitelje vegetarijnstva

Bilo da ste vegetarijanac, vegan ili naprosto obožavatelj slasnog i zdravog zalogaja ovaj recept s tofuom i povrćem donijeti će vam pregršt ukusnog zadovoljstva.

Kruška Helena slatka rapsodija na nepcima

Slastica kruške Helene ili Kruške lijepe Helene tradicionalni je biser Francuske kuhinje.