Jedinstvena tekstura, bogat okus i zanimljiva povijest kamenica, još od antičkih vremena pa sve do danas, svrstava ih u hvaljenu deliciju kojoj je teško odoljeti.
Jednostavan recept za savršen brzi ručak ili laganu večeru salata je s tunjevinom.
Za sve koji već žive po principu zero weste donosimo izuzetno fin recept za vegansku salatu od dinje prema konceptu nagrađivanog chefa Paula Ivića.
Riba i riblji specijaliteti od orade, sočnog brancina i tune te razni plodovi mora poput omiljenih škampi i školjaka poželjni su dio svake trpeze, a ovih šest izvrsnih recepata vrlo ćete rado pripremati.
Uz svega dva sastojka možete pripremiti osvježavajući desertod dinje, nemasni i bez šećera ovo je sorbet koji zadovoljava i najzahtjevnije gurmane, a možemo ga jesti bez imalo grižnje savjesti obzirom da ne deblja.
Ovo je sjajan mali ljetni vodič za sve praktične gurmane i one koji to tek žele postati! Tradicionalna sezona proslava, roštilja i piknika tipična za ovo doba godine ukusnija je nego ikada prije!
Kao i svakog vrućeg ljeta najbolje osvježenje traži se u finim koktelima, bilo kao aperitiv prije ručka ili večere, bilo kao opuštajuće piće za pijuckanje ispod suncobrana. Kokteli su bili i ostali jedno od najpopularnijih pića u vrijeme vrućih sunčanih dana odmora.
Španjolska kuhinja daruje svjetski poznati biser, tradicionalan recept za paellu, kao idealan obrok za druženje s obitelji i prijateljima.
Bilo da ste vegetarijanac, vegan ili naprosto obožavatelj slasnog i zdravog zalogaja ovaj recept s tofuom i povrćem donijeti će vam pregršt ukusnog zadovoljstva.
Sladoled od kave prema domaćem receptu prava je poslastica ljeta, a pravo je osvježenje kada ga još možemo guštati i kombinirati uz svoju omiljenu kavu u “našoj” šalici.