Kuhinje Europe

Jeste li znali da Bečki odrezak (odnosno Bečki šnicl kako gauobičajeno zovemo) zapravo uopće, bez obzira na svoje ime Wiener Schnitzel, nije jelo koje je izvorno osmišljeno i pripremljeno u Beču.

Znamenita Sacher torta prvi je puta predstavljena davne 1832. godine i od tada je ta poslastica preuzela vodstvo u austrijskoj gastronomiji te postala nezaobilazna poslastica i prepoznatljiv austrijski desert.

Jednostavna za pripremu, a vrlo izdašna i ukusna mediteranska pogača, idealna je za serviranje uz ručak ili samostalno za večeru.

Mirisna pogača Focaccia, radi se prema tradicionalnom talijanskom receptu, a najčešće u ljetnim mjesecima, jer je jednostavna za pripravljanje, a savršena je kao fina večera uz čašu vina.

Bazga je mirisna biljka bijelih, ljekovitih cvjetova koja cvate od sredine svibnja pa sve do lipnja, a od bazge možete napraviti prirodni sirup, sok, koktel ili bazgu u tempuri..

Neobična ukusna salata s bakalarom, tikvicama i finim začinima kao stvorena za vašu dijetu odnosno dijetalnu prehranu kao ručak ili večera prepuna novih i jako finih okusa.

Poznata je dobrobit carskih šparoga, bile one zelene, bijele ili one samonikle u prirodi stoga vam donosimo recept u kojima fuži i šparoge čine izvrstan splet sjajnih okusa.

Worcestershire umak omiljeni je dodatak mnogim receptima, daje jelima specifičan “umami” (slak/kiseli okus) okus, a sastojak je koji daje nevjerojatno fin okus mnogim jelima!

Pršut je u stvari na zraku sušen i dozrio mesni proizvod od cijelog svježeg svinjskog buta, a velika većina ljudi teško mu može odoljeti.

Dan zaljubljenih i ljubavi, čarobno Valentinovo, je pred nama. Pripremite voljenoj osobi rižoto za pamćenje i odvedite je na gastronomsko ljubavno putovano

Ako ste do sada imali problema s pripremanjem ribe, jer vam je često bila presuha motivirajte se i uvidjet ćete kako je pripremanje ribe brže i jednostavnije od ostale vrste mesa.

Donosimo vam odličan tradicionalni recept za obožavani grah iz toskanske kuhinje koji će vas oduševiti. Kako grah, omiljenu zimsku namirnicu mnogih, pripremaju susjedi nam talijeni pročitajte i napravite i sami.